Началото на новата работна седмица е вече тук, но то

...
Началото на новата работна седмица е вече тук, но то
Коментари Харесай

Сривът в ранглистата продължава: Григор е на ръба на изпадане от топ 40

Началото на новата работна седмица е към този момент тук, само че то не носи нищо положително за Григор Димитров и неговите почитатели, защото българинът претърпя нов спад в международната класация. Това стана факт след разочароващото показване на нашето момче в шампионата от категория АТР 500 в Акапулко, където позволи проваляне още на старта от влезлия като " благополучен губещ " Стефан Козлов.

Така хасковлията не съумя да отбрани 180-те точки, които завоюва през 2020 година в мексиканския град, когато доближи до полуфиналната фаза, а това, от своя страна, му коства декаданс от 7 позиции през днешния ден и срутване до 40-ото място в подреждането. Лошите вести за нашия съотечественик обаче не свършват дотук, защото през втората седмица на март му следва присъединяване на Мастърса в Индиън Уелс, където има да пази цели 360 точки от миналогодишния си полуфинал.

Най-добрият ни тенисист не е бил толкоз нискоранкиран от август 2019 година, когато бе под №78 в класацията. Тогава обаче той сътвори истински възторг на US Open и от този миг нататък той не бе напускал топ 40 в продължение на две години и половина.

Официалната класация на АТР можете да разгледате.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР