Началото на новата година е най-подходящият период да направим разумни

...
Началото на новата година е най-подходящият период да направим разумни
Коментари Харесай

Изчистете организма си от натрупани токсини

Началото на новата година е най-подходящият интервал да създадем рационални промени в метода си на хранене и в ежедневните си привички. Дребни корекции, от които ще имаме огромни изгоди в дълготраен проект. След като празниците отшумяха, време е да стартираме с разчистването, само че този път дано първо се погрижим за тялото си.
През последните седмици незабелязано сме се отпуснали и сме хапвали повече, освен това сме си угаждали – празници са въпреки всичко, кой мисли за здравословно хранене навръх празничната софра? Консумирали сме и повече алкохол от нормалното, само че пък по-малко сме се движили. Дори и интензивно спортуващите постоянно поставят на пауза спортните занимания по време на почивка. В резултат на това се усещаме освен по-натежали, само че и по-отпуснати, с по-малко сила. Липсва ни мотивация и положително въодушевление, а тъкмо те са ни толкоз нужни, с цел да сложим мощен старт на новата година!
И по този начин: време е за ново начало и точно месец януари е подобаващ миг да го сложим, като минем на разтоварващ режим на хранене и включим подобаващите витамини и минерали. Резултатите няма да закъснеят – повече сила и сили, по-добър имунитет, по-стабилна душeвност.

Следпразничен режим на хранене
Всеки режим на хранене би трябвало да е съгласуван с самостоятелното здравословно положение. Но има някои общи рекомендации на диетолозите, които ще ни оказват помощ да върнем тялото си към положението на баланс.
Тези, които имат потребност да смъкват малко повече килограми, е добре да помислят за разтоварващ режим с плодови и зеленчукови сокове за няколко дни. Сутрин наложително се изпиват 2-3 чаши топла вода, може да е с изцеден лимон. През деня се редуват плодов сок (от 1 тип плод) и зеленчуков сок през 2-3 часа. Пиенето на вода продължава – 15 минути преди банкет на сок се пие по 1 чаша вода. По-лек вид на сходен разтоварващ режим е с консумация на плодове и зеленчуци (сурови). През 2-3 часа се хапва плод от 1 тип или плодовете се редуват със салата от зеленчуци по желание. Добре е въпреки всичко сходни фрапантни диетични режими да се правят под профилирано наблюдаване.
За всички останали, които биха желали да върнат чувството за сила и жизнеспособност, и да се почувстват по-леки и в това време, по-силни и здрави, е подобаваща следната лека, алкализираща организма диета за 3-4 седмици:
Сутрин – за закуска или в часовете до обяд - плодов сок или консумация на плод по избор;
За обяд: богата салата от сурови зеленчуци (без сурови плодове и зеленчуци след 15 ч.);
За следобедна закуска се предлагат малко сушени плодове (без такива с добавена захар) или ядки в дребни количества;
За вечеря: задушени или готвени ястия. Без мазно месо - целесъобразни са пилешко и риба;
През деня се пие 2 л вода;
Без захар, шоколад, бяло брашно и алкохолни питиета (концентрати).

Програма за детоксикация с минерални соли
Така мечтаните празнични дни, за жалост, водят до струпване на отрови в тялото точно заради безразборното хранене, нарасналата консумация на алкохол, цигари и кафета, неналичието на задоволително придвижване и нерегулярния режима на сън и отмора. Всички те могат да станат причина за отключване на нежелани хронични проблеми в работата на сърдечносъдовата и енодкринната система и други
Освен наложителния разтоварващ режим на хранене, детоксикационните процеси могат да се подкрепят с включване на композиция на минерални соли.

Разбира се, нужно е и повече придвижване
Тялото се нуждае освен от рационално хранене, само че и от доста придвижване, с цел да се възползваме оптимално от режима на детоксикация! Когато сме физически дейни се усъвършенстват кръвообращението, отделителната функционалност на кожата, лимфата, функционалностите на бъбреците и чревния тракт. По този метод подобряваме детоксикационнните процеси в организма. Нуждаем се от повече спортни действия, свързани с ускорение на дишането и сърдечния темп – да вземем за пример джогинг или бързо вървене, колоездене или спининг, плуване, танци и други Извън тези спортове заниманията с йога също са извънредно потребни, защото избрани асани (пози и придвижвания в йога) подтикват вътрешните органи и постоянно се извършват с надълбоко дишане. За най-хубави изгоди от йога е добре да се посещават йога-занимания с инструктор. Препоръчват се 3 съществени тренировки седмично, а в останалите дни най-малко 30 мин. вървене. Съчетанието на тренировките със сауна е един от най-подходящите способи за ускорение на детоксикационните процеси.

Нагласата на мозъка – последното „ препъни камъче “ по пътя към новото ни Аз
Колкото и да се стараем да се храним здравословно, да спортуваме и да се грижим за себе си, в случай че сме „ изпълнени” с отрицателни мисли и страсти, няма по какъв начин да си върнем лекотата и чувството за вътрешен баланс, за равновесие и покой, за благополучие и мотивация. Затова дано следим мислите си – това, което задържаме в тях, незабелязано ни дърпа в избрана посока и управлява дейностите ни.
Ако желаеме да се радваме на сполучлива година и на положително здраве, самите ние държим в ръцете си всички лостове, от които се нуждаем. Те са: слънце, въздух, вода, отмора, придвижване, хубава храна и... усмивка!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР