Началото на настоящата година беляза изключителен успях за Хърватия, която

...
Началото на настоящата година беляза изключителен успях за Хърватия, която
Коментари Харесай

Кристин Лагард: Началото на настоящата година беляза голям успех за Хърватия

Началото на актуалната година беляза извънреден съумях за Хърватия, която стана двадесетата страна в Европейския съюз, която приема еврото. Това съобщи президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард във видеообръщение към участниците на конгрес, провеждащ се в Загреб, който е отдаден на влизането на страната в еврозоната. На събитието участва и служебният министър на финансите на България Росица Велкова, съобщи Българска телеграфна агенция.

При присъединението към Европейски Съюз през 2013 година покупателната мощ на човек от популацията беше 55 на 100 от междинната за Европейски Съюз. Сега, 10 години по-късно, виждаме удивително развиване и към този момент този % е достигнал 77 на 100, уточни тя.

Хърватия се причисли към еврото, което сега е мощен щит против външни разтърсвания за своите ползватели, тъй като е втората най-популярна аварийна валута в света от една страна, а от друга страните от еврозоната правят близо половината от външната си търговия в единната валута, сподели още президентът на ЕЦБ.

Лагард обаче предизвести хърватското държавно управление, че би трябвало да " пази " обществените финанси и да продължи по пътя на промени. " За което аз нямам подозрение, че страната ще успее ", разяснява тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР