Началото на летния сезон, планирано за утре (16 юни) с

...
Началото на летния сезон, планирано за утре (16 юни) с
Коментари Харесай

Отлагат началото на летния сезон в Пампорово, ще отстраняват щети

Началото на летния сезон, планувано за на следващия ден (16 юни) с отварянето на велопарк в Пампорово, се отсрочва, оповестиха от управата на курорта.
Причина за отсрочката са нанесените вреди върху трасетата във вело зоната и върху лифтовите уреди в комплекса след проливния дъжд и градушка от през вчерашния ден.
Новата дата за начало на летните занимания за туристи е 21-ви юни (четвъртък).
Припомняме, че приток на големи количества вода от високите елементи на Пампорово наводни двата бетонови възела край пътя Пампорово – Стойките през вчерашния ден. Пътят бе затворен, тъй като се насипа със земна маса, която би трябвало да се в профил.
От Районната работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията (ПБЗН) оповестиха, че за разчистването на пътния сектор са били изпратени два екипа със профилирана техника и персонален състав. За почистване на натрупалите се наноси от камъни, пясък и дървета е била изпратена и техника на Областното пътно ръководство. Наблюдението на пътя продължава и през днешния ден, обезпечени са чували с пясък, които да се употребяват при нужда.
Наводнена е била и въжен превоз станцията на " Малина ", само че изпомпване там не може да се приложи, тъй като водата е примесена с тиня. Самата наводнена територия е в най-ниския земен сектор и не разрешава оттичане на водата.
От ПБЗН осведомят още, че са се отзовали на сигнал за наводнена права, където се попречва прекосяването на коли и край някогашната автогара в Пампорово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР