Началото на края на ремонта на улица Даме Груев започна

...
Началото на края на ремонта на улица Даме Груев започна
Коментари Харесай

Вече полагат асфалт върху най-коментираната павирана улица в Пловдив

Началото на края на ремонта на улица " Даме Груев " стартира да се вижда. Строителят на обекта към този момент поставя първия слой асфалт по първия сектор сред улиците " Македония " и " Охрид ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Предстои да се сложат още два пласта асфалт и работата по тази права ще е завършена изцяло. Предполага се, че до края на актуалната седмица ще се постави и последният износващ слой.

След това служащите от " Парсек груп " ще стартират втория стадий до ул. " Тодор Александров ". За него обаче към момента няма строително позволение, защото би трябвало да се изчистят нередности в плана. Чак след издаването на документа ще стартира махането на паважа, подготовката на пътното легло за новата настилка и увеличението на габарита на уличните платна.

Бившето кино " Въстаник " ще бъде заобиколено и не се планува към него да има съществени строителни интервенции. Ще има рампа за пешеходците, до момента в който трае ремонтът. Отчуждителните процедури за 4-те парцела в този сектор са завършени.

Третият стадий е от ул. " Тодор Александров " до надлез " Родопи ". Преди да стартира  разширението на пътя ще би трябвало да се събори една къща. 

Срокът за осъществяване на целия план е 240 дни. Първият стадий трябваше да завърши до края на юни, само че това не се случи, тъй като се наложи планът да бъде преправен, с цел да се изравнят равнищата на улицата, тротоарите и входовете на къщите. 

След ремонта " Даме Груев " ще е необятна 12 метра и ще има 2 платна с по 2 ленти. Освен нова пътна настилка се подменя водопровода и уличното осветяване. 

Реконструкцията коства 7.5 милиона лв..

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР