Началото на годината в WTA Тура стартира повече от шокиращо,

...
Началото на годината в WTA Тура стартира повече от шокиращо,
Коментари Харесай

Бившият президент на Полската федерация: Швьонтек се интересува само от парите

Началото на годината в WTA Тура започва повече от шокиращо, откакто тогавашната номер едно Ашли Барти приключи изненадващо своята кариера. Така лидерската позиция в ранглистата беше овакантена, а упованията на множеството експерти бяха по какъв начин още веднъж ни следва да забележим голям брой разнообразни шампионки в конкуренциите от Шлема. Ига Швьонтек обаче незабавно самобитно пое щафетата от австралийката и реализира стряскаща доминация в хода на сегашния сезон, печелейки цели осем трофея, като в един миг Швьонтек се намираше в серия от 37 следващи извоювани мача. Всичко това донесе голяма известност на трикратната " мейджър " шампионка в нейната татковина и по всяка възможност тъкмо тя ще завоюва наградата за състезател на Полша през 2022-ра.

Изглежда обаче, не всички сънародници на 21-годишната тенисистка са толкоз впечатлени от нея, съдейки по изказаното от Мирослав Скшипчински. Бившият президент на полската тенис федерация излезе с изказване, че актуалната първа ракета на света е желала от него 1,5 милиона злоти (около 630 хиляди български лева), с цел да играе на миналата Олимпиада, а ето и цялостното изказване на тогавашния ръководник:

" Имахме проект за присъединяване на нашите състезатели в Токио, единствено че Ига и Лукаш Кубот пристигнаха при мен и попитаха какъв хонорар ще получат, с цел да заминат за Япония. Те ми обясниха по какъв начин за тях е по-добре да вземат участие в нормалните шампионати, защото там имат обезпечени суми от наградния фонд, както и точки за международната класация. В последна сметка Швьонтек получи 1,5 милиона злоти, само че отпадна още във втория кръг и като че ли нямаше никакво предпочитание да играе за страната си. Единствено парите имаха значение за нея " - безапелационен е доскоршният началник на тениса в Полша.

Припомняме ви, че Скшипчински беше отхвърлен от своя пост, тъй като стана ясно, че е упражнил полов тормоз върху 13-годишно момиче, а Ига Швьонтек и Хуберт Хуркач незабавно приканиха тогавашният президент на полската федерация да бъде отхвърлен от поста си.

Точно тези аргументи са в главната да наподобява като че ли по-скоро става въпрос за личностна офанзива против звездата на WTA Тура, чийто татко е някогашен олимпиец и самата тя неведнжъж е казвала какъв брой мощно мечтае да взе участие на най-големия състезателен конгрес.

Източник: Tennis Infinity

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР