Началото на 19-ото издание на международната ветроходна регата “Cor Caroli

...
Началото на 19-ото издание на международната ветроходна регата “Cor Caroli
Коментари Харесай

Започва Международна регата “Кор Кароли” край бреговете на Варна и Бургас

Началото на 19-ото издание на интернационалната ветроходна регата “Cor Caroli ” е на 15-и август на Морска гара Варна, научи Moreto.net. През 2019 година на тази дата се отбелязва освен празникът на града Свето Успение Богородично, само че се дава и стартът на влиятелното съревнование с яхти, проведено от фондация “Cor Caroli ”.

Състезанията в намерено море започват на 16 август по маршрут Варна – Балчик – Св. Влас – Бургас. Победител ще стане екипажът на яхтата, която първа измине дистанцията от 80 морски благи и дебаркира в Бургас на 18 август. Церемонията по награждаването в конкуренция край крайбрежията на българското Черноморие ще се организира на Морска гара Бургас.

Мисията на меценатството в „ Cor Caroli “ е да способства за развиването освен на ветроходството, само че и на локалната общественост. Събитието ще бъде основно за популяризирането на красивия ветроходен спорт през 2019 –а година. Регатата утвърждава и един нов, непрактикуван до момента модел на екипна работа, на висок спортен дух и стимулиран блян към високи достижения. Това в действителност стои и в основата на все по- засилващия се интерес към проявата и нейното високо интернационално самопризнание. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР