Начало на второто издание на Програмата за граждански бюджети обявяват

...
Начало на второто издание на Програмата за граждански бюджети обявяват
Коментари Харесай

Стартира програма за граждански бюджети в Хасково

Начало на второто издание на Програмата за цивилен бюджети афишират Община Хасково в партньорство с Фондация ХАЛО. Жителите на всички обитаеми места в общината могат да оферират хрумвания за цивилен начинания през особено основаната.

След триумфа на първото издание, което обхващаше единствено три хасковски села – Войводово, Малево и Стамболийски, тази година своите цивилен начинания към този момент могат да оферират от всички селища в общината. Единствените условия са идеитеда усъвършенстват средата или изискванията на живот на всички или част от жителите на съответно обитаемо място и да включват ангажиране на локалната общественост или част от нея, в това число и посредством полаганена непринуден труд, разясняват от локалната администрация.

Бюджетът на програмата тази година е повишен на 12000 лева, като разноските за една гражданска самодейност могат да са в размер до 3000 лева

Срокът за подаване на хрумвания е до 28.02.2023 година. След това събраните оферти ще бъдат прегледани от мултидисциплинарна комисия от специалисти в разнообразни области, които ще ревизират законосъобразността и допустимостта на препоръчаните хрумвания и ще ги остойностят.

В интервала 10 май – 10 юни 2023 година, посредством онлайн гласоподаване, жителите ще изберат кои от препоръчаните начинания да бъдат финансирани. А до края на 2023 година концепциите, събрали най-голяма поддръжка, ще бъдат осъществени, допълват от хасковската община.

Програмата за цивилен бюджетие по план „ Граждански бюджети “, финансиран от Оперативна стратегия „ Добро ръководство “. Общата му стойност е 46 965 лева и се извършва от фондацията в партньорство с Община Хасково.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР