Начало на строежа на първата ядрена централа в Узбекистан дадоха

...
Начало на строежа на първата ядрена централа в Узбекистан дадоха
Коментари Харесай

Владимир Путин:​ Русия не може да бъде инициатор на ядрена война

Начало на градежа на първата нуклеарна централа в Узбекистан дадоха посредством видеовръзка от Ташкент президентът Шавкат Мирзийоев и гостуващият му съветски водач Владимир Путин. Проектът по съветска технология е на стойност 11 милиарда $. Първият от двата блока би трябвало да проработи през 2028 година. Часове по-рано на конгрес в Сочи Владимир Путин съобщи, че при положение на нуклеарна война руснаците ще отидат в Рая. Според него Москва няма да аргументи световна злополука, само че ще унищожи всеки евентуален агресор.

Русия не може да бъде основател на нуклеарна война и следваща световна злополука, тъй като няма идея за предпазен удар, съобщи Владимир Путин на форума на клуб " Валдай " в Сочи. Той разказа работата на съветската система за ранно предизвестие в три стъпки за няколко секунди - световно засичане на стартове на стратегически ракети, установяване на траекторията и региона на рухване на бойната глава.
Владимир Путин - президент на Русия: Едва когато се убедим, че нападението е против територията на Русия, ще нанесем ответен удар. Това е ответно - срещуположен удар.
Защо срещуположен?
Владимир Путин - президент на Русия: Летят към нас, а в противоположна посока - към агресора. Разбира се, това е световна злополука.
Излиза, че чакаме някой да употребява против нас нуклеарно оръжие, без да вършим нищо, само че агресорът би трябвало да знае, че възмездието е неизбежно, изясни съветският президент.
Владимир Путин - президент на Русия: А ние сме жертва на експанзия. И като мъченици ще отидем в Рая. А те просто ще умрат. Дори няма да съумеят да се разкаят.
Русия подлага на критика като войнствена и антируска новата нуклеарна теория на Съединените щати, призната при започване на тази година. Програмата на Вашингтон планува основаване на нуклеарни муниции с дребна мощ. В тирада през март съветският водач разказа ново потомство нуклеарни оръжия и увери, че те доближават всяка точка на планетата без да бъдат прихванати.

Сред посочените системи бяха нова междуконтинентална балистична ракета, дребна нуклеарна бойна глава за крилата ракета, подводни атомни дронове, хиперзвукови и лазерни оръжия. Според Путин тези технологии обезсмислят масираното наличие на НАТО край съветските граници и разгръщането на американски противоракетен щит.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР