Начало на Сезон 2019-2020: 22 октомври Хаос: режисьор Марий Росен Предстоящият

...
Начало на Сезон 2019-2020: 22 октомври Хаос: режисьор Марий Росен
Предстоящият
Коментари Харесай

Деян Донков и Радина Кърджилова са отново семейна двойка

Начало на Сезон 2019-2020: 22 октомври
" Хаос ": режисьор Марий Росен

Предстоящият Сезон 2019-2020, който започва на 22 октомври, ще бъде отдаден на 55-годишнината от основаването на Театър 199 " Валентин Стойчев ". Тогава Марий Росен ще сложи за пръв път у нас пиесата   " Хаос " от Мика Миляхо, считан за един от най-ярките скандинавски драматурзи, шеф на Финландския народен спектакъл. " Тя е част от трилогия, първата пиеса от която, озаглавена " Паника ", се занимава с проблемите на трима млади мъже, наближаващи междинната възраст. " Хармония " пък е трагична дисекция на връзките сред хората на работното място. Ние се спряхме на комедията " Хаос ", която с доста комизъм преглежда живота на дамите в днешния свят ", обясни за " Сега " Анна Монова, шеф на Театър 199. Ролите са поверени на Йоана Буковска-Давидова, Елена Атанасова и Радина Думанян, които се изправят пред предизвикването да изпълнят с изключение на трите основни функции и петнадесет второстепенни. 
Втората премиера, планувана за 15 декември, ще бъде професионалният режисьорски дебют и в същото време дипломирането на куклената актриса Анна Гостанян. Става дума за " Малката кибритопродавачка " по Ханс К. Андерсен. " Това е нова линия в нашия спектакъл, който от 6 години се стреми да създава лични заглавия за деца, а не както преди да приютява подготвени към този момент продукции ", прибавя Анна Монова. 
В началото на февруари 2020 година ще се състои премиерата на моноспектакъла на Снежина Петрова " Фермата на животните " по Джордж Оруел, чийто режисьор е Десислава Шпатова.
Нова версия на поставената преди време от Гриша Островски пиеса " Фернандо Крап ми е написал това писмо " ще предложи през април на публиката Иван Урумов. Творбата на Танкред Дорст, издържана в духа на психологическия натурализъм, се занимава с казуса за разминаванията, непредвидимостите, разочарованията и конфликтите в любовта. 
Точно на 12 юни следващата година, когато преди 55 години в Театър 199 се е състояла първата премиера ( " Майка земя " от Чингиз Айтматов), феновете ще могат за пръв път да видят спектакъла " Боклук ". Автор на определената за отбелязването на юбилея пиеса е Елена Телбис, победител в шестото издание на състезанието за модерна камерна драматургия " Славка Славова ". Героините са три сестри с по 10 години разлика във възрастта си. Режисьор е Ивайло Христов, а на сцената ще се изявят Светлана Янчева, Анастасия Лютова и Весела Бабинова.
На Деян Донков и Радина Кърджилова, които към този момент гледахме като фамилна двойка в " Любовникът " (играе се в Народния театър), им следва да се превъплътят в облиците на Пейо Яворов и Лора Каравелова. Това ще стане в новата театрална версия на " Нирвана " от Константин Илиев, върху която работи режисьорът Стилиян Петров.    

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР