Начало на предсрочните парламентарни избори в Северна Македония. Вотът ще

...
Начало на предсрочните парламентарни избори в Северна Македония. Вотът ще
Коментари Харесай

Македонците ще избират парламент 3 дни заради коронавируса


Начало на предварителните парламентарни избори в Северна Македония. Вотът ще продължи три дни като мярка против ковид а, оповестява Българска национална телевизия. Днес гласоподават лица, които са под домашна карантина поради позитивен тест. Утре - инвалиди и хроничноболни. Същинският ден на изборите е 15-ти юли. Чии са най-сериозните поръчки за ръководство на Северна Македония ?

Социалдемократите на някогашния министър председател Зоран Заев форсираха евро-атлантическата интеграция на страната посредством решение на разногласието с Гърция за името и контракт за добросъседство с България. Сега Северна Македония е член на НАТО и има покана за договаряния с Евросъюза.

" Доказахме, че сме на прав път. Защото НАТО е верният път, тъй като договарянията с Евросъюза са верният път ", съобщи Зоран Заев - водач на социалдемократите в Северна Македония.

ВМРО-ДПМНЕ на Християн Мицкоски отхвърля тази външна политика като отвод от македонската еднаквост и дава обещание да преразгледа договорите с Гърция и България.

" За нас македонците Зоран Заев е същински призрачен сън, само че за някои от нашите съседи е дълго чакана фантазия ", съобщи Християн Мискоски - водач на ВМРО-ДПМНЕ.

Основната албанска етническа партия - Демократичен съюз за интеграция отпред с Али Ахмети- упорства за премиер-албанец. Сондажите дават преднина от 4 до 6% на социалдемократите на Зоран Заев, уточни пред Българска национална телевизия някогашния външен министър на страната професор Любомир Фръчковски.

" Тези два момента - победа на социалдемократите, оставането на Демократичния съюз за интеграция в съпротива и идването във властта на други албански обединения биха били същинско продължение на най-здравите политики, които отново да кажем, революционно-исторически бяха осъществени от политическия хайлайф на социалдемократите, отпред със Зоран Заев ", съобщи проф. Любомир Фръчковски - министър на външните работи / 1996-1997/.

До предварителните избори се стигна след оставка на кабинета Заев през януари поради неполучена покана за договаряния с Евросъюза. Вотът беше отсрочен от април поради пандемията. Право на глас имат малко над милион и 800 хиляди гласоподаватели. Подкрепата им си оспорват близо 1 600 претенденти от 15 обединения и политически обединения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР