Начало на антиправителствените протести. Това е осмият пореден ден, в

...
Начало на антиправителствените протести. Това е осмият пореден ден, в
Коментари Харесай

Започва ден 8 на протестите срещу кабинета ”Борисов 3

Начало на антиправителствените митинги. Това е осмият следващ ден, в който стачкуващите ще изискат оставката на кабинета " Борисов 3 ". Настояванията са и за оставката на основния прокурор Иван Гешев. Очаква се през днешния ден да са най-големите митинги от началото на гражданското неодобрение. Заявката е за голяма национална стачка в цялата страна.
Продължава да се разгаря всеобщото напрежение против кабинета “Борисов 3”. Вчера демонстрации имаше в съвсем всички регионални градове в страната. Очаква се през днешния ден обстановката да бъде същата, като поръчката е за най-големият митинг до този миг.

ФрогНюз напомня, че в хода на вчерашните демонстрации министър председателят Борисов разгласи, че ще изиска оставките на трима министри - Владислав Горанов (финанси), Младен Маринов (МВР) и Емил Караниколов (икономика). Днес обаче, след съдружен съвет с патриотите, бе взето решението поправки в ръководството да има след вота на съмнение, импортиран от левицата. Правителството изрично отхвърля да подаде оставка.

Междувременно демонстрациите бяха подкрепени от посланиците на Съединени американски щати и Франция у нас. В поддръжка на демократичното право на спокойно протестиране излязоха и от Европейската комисия. Съединени американски щати пък оповестиха през вчерашния ден, че стопират газовите планове у нас.

Припомняме още, че недоволството избухна откакто прокуратурата нахлу в постройката на Президентството, с цел да арестува чиновници от администрацията. Безпрецедентния ход бе избран като тъпчене на Конституцията и посегателство върху суверенитета на страната. Всичко това се случи и на фона на акцията на Христо Иванов в парк “Росенец”, който направи несполучлив опит да дебаркира на българския бряг покрай лятната резиденция на Ахмед Доган. Иванов бе посрещнат от гардове на НСО, които го избутаха. Последва събитието “Масово вървене на охранителен плаж” - хиляди българи се стекоха към Черноморието. Там обаче към този момент бяха симпатизанти на Движение за права и свободи, пристигнали в региона още предходната вечер. Имаше предизвестия за експлоадиране на етническо напрежение, което не се случи. Сблъсъци обаче имаше с полицията.

Протестите в столицата пък не престават към този момент осми следващ ден. Десетки хиляди жители се събират на площада пред постройката на Министерския съвет. Основните им претенции не престават да са оставка на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев.

Демонстрации има с изключение на у нас, и в чужбина. Днес стана ясно, че българи в Брюксел също са излязли на кротичък митинг в поддръжка на демонстрациите. Преди няколко дни стана ясно, че митинги са се разразили и в Лондон, Ирландия и Прага.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР