Начало Как да се включа Вдъхновените В България - на

...
Начало Как да се включа Вдъхновените В България - на
Коментари Харесай

В България - на верига, в Германия - със семейство

Начало Как да се включа Вдъхновените В България - на верига, в Германия - със семейство Какво отношение получава едно куче в България и какво - в Германия  Сабина Иванова 19 юли 2019, 06:12  В България - на верига, в Германия - със семейство Източник: facebook.com/petsisters.bg/
България той е държан на верига.

В Германия – има семейство.

Повечето от нас са склонни да подминат ориста на едно захвърлено куче.

За страдание обаче, има за какво да се замислим за нея.

Защото отношението ни към животните, към по-слабите от нас приказва какви хора сме. И какво общество градим.

Днес ви срещаме с Гавраил - който може да ни научи за нас самите.

Съдбата му, още с раждането, не е била благосклонна към него.
 Гавраил
Като бебе, той е вързан с верига, тъй че да не може да мърда . Гавраил обаче стартира да пораства. Този, който го е вързал обаче по този начин и не е намерения, че веригите не порастват. Оковите на Гавраил стартират да се впиват в него, до момента в който не стартират да душат, да разраняват, да предизвикват болежка.

За негов шанс, той е открит и изведен от мястото, в което е държан вързан, само че веригата, която е на шията му остава все по този начин впита.

Ива е част от екипа на Pet Sisters. Тя споделя за първата си среща с Гавраил и настаняването му в избавителния център в село Кривина. Състоянието на кучето е било потресаващо .

Тя схваща за ориста му от пост във Facebook и избира да не е безразлична. Именно с помощта на намесата на Pet Sisters, животът на Гавраил е избавен. Те към момента си спомнят по какъв начин е изглеждал той при идването.

 Гавраил
" Появява се един ден в Кривина с впита верига във врата. Рана... кръв - пъкъл ", спомня си Ива и добавя: "Оказа се едно необикновено положително куче, с доста мил темперамент. Не чака дълго - няколко месеца и отпътува. "
 Гавраил
Гавраил е в избавителния център от май 2018 до януари 2019, когато едно немско семейство взема решение да вземе Гавраил. Освен това, той минава сполучливо курсове, получава сертифкати за положително държание.

Защо хора, които живеят на няколко хиляди километра от тук се трогват от ориста на едно захвърлено българско куче ? Според Ива, съпричастността и състраданието са въпрос на просвета.

"Културата им е друга, мисленето им. Те не купуват, тъй като е сладко, тъй като детето има рожден ден, когато се роди бебе взимат животно, а не противоположното ". Ива споделя още: "Не просто взимат животно, а одобряват нов член на фамилията... Чувството да осиновиш избавен живот е най-силното ".

Така Гавраил, който в България е държан на верига, в Германия има дом.

А ние можем да помислим какво споделя за нас отношението ни към животните. И да си напомним, че да бъдеш добър в действителност не коства нищо - и няма цена .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР