Начало Как да се включа Вдъхновените Този мъж изпрати Излел

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Този мъж изпрати Излел
Коментари Харесай

Този мъж изпрати Излел е Дельо хайдутин в космоса

Начало Как да се включа Вдъхновените Този мъж изпрати " Излел е Дельо бунтовник " в космоса Американският етнограф Мартин Кейнинг и приноса му за България  Сабина Иванова 13 септември 2019, 08:14 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Този мъж изпрати
Този мъж изпрати " Излел е Дельо бунтовник " в космоса
 Това ли е спасението: бактерия,която яде пластмаса
Това ли е спасението: бактерия,която яде пластмаса
 Снимките, с които ще погледнете на изкуството по нов метод
Снимките, с които ще погледнете на изкуството по нов метод
 Единствена в четата: дамата, която уши знамето на Съединението
Единствена в четата: дамата, която уши знамето на Съединението
 Вечният, недостижимият, кралят - Фреди!
Вечният, недостижимият, кралят - Фреди!
 Светът няма да го не помни: ловецът на крокодили
Светът няма да го не помни: ловецът на крокодили
 Българското вино, поради което идват хора от целия свят
Българското вино, поради което идват хора от целия свят
 Човекът, който върна Южна Добруджа на България
Човекът, който върна Южна Добруджа на България

ма един факт, с който всички българи се гордеят: българската национална ария "Излел е Дельо бунтовник " е включена в златната плоча на американския галактически уред "Вояджър 2 " като обръщение от Земята към извънземните цивилизации.

А знаете ли кой е индивидът, с помощта на който фолклорът ни лети в космоса ?

Той не е българин , а американец. Името му е Мартин Кейнинг . Неговият принос към запазването и запознаването на света с нашия фолклор е безспорен.

ВИЖТЕ МИНАЛОТО НА БЪЛГАРИТЕ И БАЛКАНИТЕ ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ЕДИН АМЕРИКАНЕЦ
Миналото на българите и Балканите през погледа на един американец  Вдъхновените Мартин Кейнинг галерия  Вдъхновените Мартин Кейнинг галерия  Вдъхновените Мартин Кейнинг галерия  Вдъхновените Мартин Кейнинг галерия
Той посещава 6 пъти България в интервала 1967 - 1979 година, като

Мартин Кейниг и България
 Мартин Кейнинг

Разказва по какъв начин осъзнал, че пред очите му се открива един „ прекомерно прелъстителен “ момент от вечността , една цяла просвета и общество с открити полезности и обичаи, обречени да бъдат заличени от индустриализацията и урбанизацията.

Затова фотографира и записва на магнетофонни ленти, увековечавайки нетленното творчество на българското село. Мартин Кейниг работи и в прилежащи балкански страни. Колекцията му от над 4000 фотографии и стотици записи е изплатена от авторитетния институт „ Смитсониън”.
 България - Крайпътна седянка през лятото, България, 1967, Автор: Мартин Кейнинг
Преди повече от петдесет години, по време на престоя му в Родопите, Мартин Кейнинг среща младата певица Валя Балканска.

Именно тази среща ще се окаже една от най-съдбовните срещи за нашата история, тъй като от нея нашият фолклор ще се обезсмърти и безусловно - ще доближи до нови измерения.

С ролков магнетофон "Ухер " в една класна стая в учебното заведение в Смолян, Кейниг записва българската певица в акомпанимент на двамата гайдари Стефан Захманов и Лазар Коневски .

Едва ли някой от участниците в записа е предполагал, че от тази дребна стая, гласът на Валя Балканска и българските гайди ще полетят в космоса.

Историята на тази ария демонстрира, че няма невъзможни неща.

Записът от Смолян доближава до проф. Карл Сейгън в НАСА и по този начин песента "Излел е Дельо бунтовник " е определена за музикалното обръщение, което показва човечество.

С документалните фрагменти от пътуванията на американския етнограф Мартин Кейниг в България и Балканите можем да се срещнем в Националната художествена изложба. Експозицията включва 73 фотографии от 7 балкански страни, най-вече от България. Албумът е допълнен от два аудио диска с достоверен фолклор.

Откриването ще се състои на 18 септември, сряда от 18.00 часа в националната изложба в Двореца на площад „ Княз Александър І “ №1.

По тематиката  Да съблечеш българите: актови фотоси от предишния век Да съблечеш българите: актови фотоси от предишния век  Вижте неписаната история на България в фотоси Вижте неписаната история на България в фотоси  Лицата на българското минало в фотоси Лицата на българското минало в фотоси  Дъската и свободата - скейт по време на соца Дъската и свободата - скейт по време на соца

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Сабина Иванова Източник: Вдъхновените Майкъл Кейнинг галерия България Изпрати твоята история .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Министър: Няма световна климатична злополука <br>
Министър: Няма световна климатична злополука
 <br> Иванчева не се появи за среща с медиите <br>
Иванчева не се появи за среща с медиите
 <br> Как наподобяват звездите, когато пазарят в <strong> супермаркета </strong> <br>
Как наподобяват звездите, когато пазарят в супермаркета
 Кой е Чичо Сам? Кой е Чичо Сам? Последни  Мартин Кейнинг Този мъж изпрати "Излел е Дельо бунтовник " в...  Потоп в Испания, жертви и ранени Потоп в Испания, жертви и ранени  <p><strong>За мързеливите</strong>: хрумвания за елементарно и бързо почистване <strong>без скандали</strong></p> За мързеливите: хрумвания за елементарно и бързо почистване без...  Слабост в SIM картите разрешава следене посредством SMS Слабост в SIM картите разрешава следене посредством SMS  <p>1911: <strong>Първи снимки</strong> след откриването на <strong>Мачу Пикчу</strong></p> 1911: Първи фотоси след откриването на Мачу Пикчу  <p>В предишното е имало <strong>пингвини с размерите на човек</strong></p> В предишното е имало пингвини с размерите на човек  <p><span style= Планетата, на която откриха вода, не наподобява на Земята  Голям пожар бушува край Котел Голям пожар бушува край Котел  Учители готвят митинг в първия образователен ден Учители готвят митинг в първия образователен ден  Висш съдебен съвет реши по кое време ще е чуването за нов основен прокурор Висш съдебен съвет реши по кое време ще е чуването за нов основен прокурор  Осъден за педофилия англичанин станал свещеник в Сливен Осъден за педофилия англичанин станал свещеник в Сливен  Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова Москва: Надяваме се, че България няма да утежни...  Кметските избори: Кой, къде и против кого Кметските избори: Кой, къде и против кого  Иван Тодоров Ново обвиняване за притежателя на " ТАД Груп "  Теменужка Петкова Петкова: Без обезщетения от страна на страната поради...  Урсула фон дер Лайен Как разпределиха властта в Европа  Урсула фон дер Лайен Критики към фон дер Лайен поради един от ресорите  <p><strong>5 качества</strong>, които единствено <strong>истинските приятели</strong> притежават</p> 5 качества, които единствено същинските другари имат  Разкриха канал за донорство на бъбреци в България Разкриха канал за донорство на бъбреци в България  Николай Малинов Прокуратурата популяризира докладна бележка от Николай... Всичко от през днешния ден Виц на деня Студент на изпит по история на Българска комунистическа партия. Не знае нищо. Професорът обезверено пита: - Знаете ли най-малко какво е станало на 9 септември 1944 година?… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  В Тихия океан се заражда топлинна вълна, която ужасява учените  Липсата на секс след 50-годишна възраст крие опасности за здравето  Да съблечеш българите: актови фотоси от предишния век  Денят, в който Русия изостави България Денят, в който Русия изостави България  Министър за госпожа Макрон: Тази жена в действителност е грозна  Човекът, който сплоти Княжество България и Източна Румелия в картина bool(false) Водещи вести  Потоп в Испания, жертви и ранени Потоп в Испания, жертви и ранени  <p><span style= Планетата, на която откриха вода, не наподобява на Земята  Слабост в SIM картите разрешава следене посредством SMS Слабост в SIM картите разрешава следене посредством SMS  Кметските избори: Кой, къде и против кого Кметските избори: Кой, къде и против кого  Осъден за педофилия англичанин станал свещеник в Сливен Осъден за педофилия англичанин станал свещеник в Сливен  <p><strong>За мързеливите</strong>: хрумвания за елементарно и бързо почистване <strong>без скандали</strong></p> Хаос в стаята на детето: хрумвания по какъв начин да се справите без кавги  <p>В предишното е имало <strong>пингвини с размерите на човек</strong></p> В предишното е имало пингвини с размерите на човек
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР