Начало Как да се включа Вдъхновените Това 8-годишно момиче от

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Това 8-годишно момиче от
Коментари Харесай

Това 8-годишно момиче от Варна вече пише книги

Начало Как да се включа Вдъхновените Това 8-годишно момиче от Варна към този момент написа книги Автор: Теодора Митева 18 септември 2019, 08:28 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Това 8-годишно момиче от Варна към този момент написа книги
Това 8-годишно момиче от Варна към този момент написа книги
 Този мъж изпрати
Този мъж изпрати " Излел е Дельо бунтовник " в космоса
 Това ли е спасението: бактерия,която яде пластмаса
Това ли е спасението: бактерия,която яде пластмаса
 Снимките, с които ще погледнете на изкуството по нов метод
Снимките, с които ще погледнете на изкуството по нов метод
 Единствена в четата: дамата, която уши знамето на Съединението
Единствена в четата: дамата, която уши знамето на Съединението
 Вечният, недостижимият, кралят - Фреди!
Вечният, недостижимият, кралят - Фреди!
 Светът няма да го не помни: ловецът на крокодили
Светът няма да го не помни: ловецът на крокодили
 Българското вино, поради което идват хора от целия свят
Българското вино, поради което идват хора от целия свят

"Във връзка с Вашата платформа „ Вдъхновените” взех решение да ви напиша нашата вдъхновяваща история, разказваща за дете на име Стефания от град Варна, на което за наш огромен шанс ние сме родители.

Тя е нашият дребен подстрекател, невероятен и цялостен с хрумвания, неукротимо въображение и безгранична фикция.

Стефи е нашата дребна писателка, детето, което към този момент трета поредна година не стопира да написа своите приказки.
 Малката Стефи от Варна
Любовта й към книгите датира още от напълно дребна. Тя стартира да чете на 4-годишна възраст и от този миг нататък нямаше какво да я спре.

Четеше и продължава да го прави неуморно, непрекъснато. Благодарение на прочетените книги тя се обогати извънредно. Разви своята фикция и всеки ден ни изненадва с невероятни и забавни мнения по тематики, за които дете на 8 години мъчно би имало позиция.

Как стартира писането на истории и приказки?

Случи се, когато тя беше на 6 години. В детската градина, която посещаваше тогава им бяха дали няколко думи, с които всяко дете да измисли някаква история.

Така стартира всичко.

В продължение на 2 години и половина Стефи не стопира да написа . Въображението й е извънредно, историите й са цялостни с завършения. Измисля ги доста бързо и също толкоз бързо ги написа. Стилът й на писане към този момент е различим, бих го определила като "приключенски с доста фентъзи детайли ".

Борави доста ловко с думите, употребява ги на място и умее да се показва извънредно за годините си. Всички нейни учители и в детската градина и в учебно заведение я поддържат и се радват на това, което прави.

Няколко близки нейни приятелки по този начин се въодушевиха около нейното писане, че също започнаха да сътворяват разнообразни истории, да ги носят в учебно заведение и да ги споделят с нея и останалите съученици. Наблюдавайки я трета поредна година с каква отдаденост и поредност тя написа своите истории ние с нейният баща взехме решение да създадем блог, където да качваме всички нейни приказки.

Интересното е, че за нас беше голяма наслада, когато видяхме, че историите се харесват, че хората - познати и непознати, се впечатляват от гения и фантазията на Стефи.

Това за нас беше знак, че може би следва да предприемем идната стъпка, а точно да се заемем с издаване на нейната първа книга. Най- естественото нещо за нас бе да създадем нужното, приказките на Стефи да доближат до децата.

А и по този метод да възнаградим нейният труд и старания. Към края на този месец чакаме да е подготвена първата книга на Стефи: ”Осмото кралство”. Приказка, написана, когато тя беше едвам на седем години.

Историята споделя за 8-годишно момиченце на име Нора и пътят й до Осмото кралство. Желанието на Нора е да направи света по-добър. За да се случи това тя би трябвало да премине през седем кралства, да се изправи пред доста тествания, с цел да доближи най-сетне до осмото кралство, където вълшебен кристали се пазят от заплашителен исполин.

Работим с илюстратори от Австралия, Индия, Украйна и Македония. По този чужд за нас път срещнахме поддръжката на доста известни и сполучливи български писатели. Те откакто се срещнаха с творчеството на Стефи, с наслада взеха решение да ни спомагат и да се включат в плана. Ще бъдем доста щастливи, в случай че с историята за нашата огромна щерка Стефи сме съумели да вдъхновим и вас.

Надяваме се нейната история да въодушеви и доста други деца, които също имат нейния гений и споделят същата обич към книгите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР