Начало Как да се включа Вдъхновените Социален цирк в България

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Социален цирк в България
Коментари Харесай

Социален цирк в България - какво представлява

Начало Как да се включа Вдъхновените Социален цирк в България - какво съставлява Първи юни ще ни зарадва с забавен фестивал  Сабина Иванова 20 май 2019, 11:00  Социален цирк в България - какво съставлява Източник: miniartfest
реди време Вдъхновените ви срещнахме с невероятната история на Галина.

Осиновена от Ямбол в Дания, тя открива в цирка своето предопределение. И точно посредством него тя, дружно с нейни сътрудници ще се опита да въодушеви и зарадва децата в София за Международния ден на детето на 1 и 2 юни.
 Галина и юнисайкълът
Една от огромните фантазии на Галина е в страната да има пространство за "социален цирк ", място, на което да се организират разнообразни занимания за всички деца, тъй че те да не усещат разликите сред тях и да се социализират по-лесно.

Една крачка в тази посока е Мини Арт Фестивалът, който ще се организира в столицата.

Събитието ще бъде намерено на 1 юни, в 10.00 часа, на Голяма сцена в Южен парк. В два следващи дни, под мотото “Подарък за децата на София”, феновете на цирка от всички възрасти ще могат гратис да се забавляват с интернационалните циркови спектакли, представления на някои от най-хубавите български актьори и разнородни циркови работилници.



На 1 юни от 20 часа ще се играе цирковият театрален разговор “Падам – Паднах – Паднал “ – колаборация сред актуалния цирков актьор Себастиан Льо Гуен и електро-акустичния музикант Жером Хофман.

Сред наложителните акценти в програмата ще бъде и юнисайкъл шоуто на един от създателите на самодейността, Галина.

На 2 юни, програмата на „ МИНИ АРТ ФЕСТ “ 9 ще продължи в кв. “Факултета “ – 75 ОУ “Тодор Каблешков “, където ще се проведат разнородни тренировки по жонглиране, акробатика и юнисайкъл, в които могат да се включат всички искащи.

„ С този акт Фондация “Мини Арт”, уредник на фестивала, още един път декларира готовността си, със силата на цирка, да оказва помощ на деца и младежи, от разнообразни обществени групи в риск “, описа Гео Калев – създател на фондация „ Мини Арт”.

Цялата стратегия на МИНИ АРТ ФЕСТ можете да видите тук.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР