Начало Как да се включа Вдъхновените Отвъд обичайните форми Автор:

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Отвъд обичайните форми Автор:
Коментари Харесай

Отвъд обичайните форми

Начало Как да се включа Вдъхновените Отвъд нормалните форми Автор: Ирина Люцканова 6 август 2019, 06:51 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Отвъд нормалните форми
Отвъд нормалните форми
 Нирмал Пурджа – по какъв начин се изкачват 11 осемхилядника единствено за три месеца
Нирмал Пурджа – по какъв начин се изкачват 11 осемхилядника единствено за три месеца
 Бижу: мечтан от всички, само че открит край пътя
Бижу: мечтан от всички, само че открит край пътя
 Вижте българските кърпи от... восък
Вижте българските кърпи от... восък
 140г. по-късно демонстрират картина на Роза Боньор – жена с дух на бунтовник
140г. по-късно демонстрират картина на Роза Боньор – жена с дух на бунтовник
 От
От " На мен това не може да ми се случи " до търсенето на помощ
 Как българско стихотворение въодушеви актьор от Аржентина
Как българско стихотворение въодушеви актьор от Аржентина
 Мъжът, който избра да загине с учениците си
Мъжът, който избра да загине с учениците си

върде постоянно ние, хората, сами рисуваме рамките, в които живеем и съществуваме. Че дори ги декорираме с разнообразни шарени заврънкулки, с цел да ни е по-веселичко и удобно в тях.

Ден след ден, боязън, ограничавания и стеснен мироглед ни пречат да разперим крила и да полетим. Малцина са тези, които дръзват да опитат нещо ново, да разчупят оковите и да бъдат свободни. А още по-малко са тези, които търсят и откриват в себе си нови персони или непредвидени гении, които да развиват и надграждат.

Ако приблизително дневно през главите ни минават сред 60 000 и 70 000 мисли, то само и единствено наш е избора върху кои от тези мисли ще се фокусираме и кои ще създадем "свои ".

Наша е и преценката дали се одобряваме за хубави, умни, съумели, прекомерно остарели или прекомерно изтощени. Както е споделил Хенри Форд "Ако мислиш, че можеш – можеш. Ако мислиш, че не можеш – не можеш. И в двата случая ще бъдеш прав. "

ВИЖТЕ КРАСОТАТА НА СТЪКЛОТО

Неотдавна до момента в който вървях в морската градина в Бургас дочух диалог сред баба и нейното внуче. Детето разказваше на баба си, че желае да скача с парашут, да лети в космоса, да бъде изобретател! Момченцето беше разгорещено и искайки да въвлече баба си в диалога я попита: "А ти, бабо, скачала ли си с парашут? ". Бабата изтощено го погледна и сподели: "Аз към този момент съм прекомерно остаряла за всичко “!

Ако мислиш, че не можеш, не можеш!

За моя наслада животът ме среща и с хора, които живеят вълнуващо и пълноценно. Хора, които са подготвени да търсят и да откриват нови хоризонти за своите фантазии и самоуверено ръководят флотилията си в непознати води.

Запознайте се с Жени Гунева. Творец, войник и идеалист. Тя споделя, че е в най-прекрасната възраст, тази, на която е сега.

По специалност Жени е строителен инженер и дълги години е изучавала тънкостите на занаята с доста предпочитание и безрезервност. След измененията през 1989-та година професионалният й път се трансформира съгласно условията на новото време.

Жени стартира да създава бутикови кожени произведения за частни клиенти. Тя продължава да развива и проектантската си активност, само че един път пуснат на независимост, духът на творчеството и творчеството не й дава мира.

Жени счита, че откакто един път човек научи нещо, то би трябвало да продължи живота си с нови провокации. Само по този начин придвижването е напред и нагоре. След редица опити, тя е превзета от стъклото.

Докато търси способи за нашарване на неповторимите бижута, които прави, се натъква на техниката наречена „ фюзинг “ .

Това е термин за обработено по специфичен метод стъкло в пещ при 750-850° С. Известни са доста техники за топлинна обработка на стъклото и е въпрос на фикция и опит по какъв начин ще се комбинират по подобаващ метод, тъй че да се получи гръмък и хубав краен резултат.

Характерното при работа с технологията фюзинг е, че оцветяването, без значение дали се прави с обособени части стъкло или с бои на прахуляк, се запечатва вътре в структурата на стъклото и е невероятно премахването му.

Първоначално Жени Гунева опитва със стъклото като занимание, само че последователно трансформира тази активност в новаторско изкуство. За срещата си със стъклото тя споделя: „ Намерих нещо друго, което може би съм търсила, само че даже не съм имала смелостта да бленувам. Чувствам, като че съм намерила себе си още веднъж “.

Днес Жени е студентка в „ Национална художествена академия “, водена от желанието да развие уменията си на академично равнище. Стремежът й към съвършени форми, построен в практиката й на инженер, я води към изпробване на разнообразни техники за обработка на обичания материал.

Стъклените пластики на Жени Гунева са неповторими и огромна част от тях – многофункционални. „ Необходимостта да сътворявам забавни предмети, които не съм виждала при други създатели, докара до мой личен жанр. Най-важното за един дизайнерски предмет е да грабне вниманието, да те развълнува и да донесе естетическа приятност “, споделя Жени.

Когато виждам творбите на Жени, като че ли поканвам лятото в дома си. Изделията от тъмносиньо стъкло, носят чувството за разгорещено море и пенливи талази. Поставени на масичката в хола, стъклените съдове с техните ярки багри внасят прохлада и привлекателност в пространството. Синият цвят символизира откровеност и преданост, това е цветя на небето и морето. Експлозия от слънце и светлина в дома провокират акцентите в жълто.

Жълтият цвят основава чувство за придвижване, провокира приятни усеща и подтиква умствената активност. Ярко жълтият цвят наподобява очарователно в комбиниране със синьо, само че тази композиция от цветове е подобаваща за феновете на контрастите, защото основава въздействащ и ослепителен дизайн.

За да оставя отворена вратата към тази история ще ви опиша една забавна позиция.

Микеланджело , който е един от най-великите скулптори на всички времена, е смятал, че задачата на скулптора не е да извае красиви фигури от безформеното парче мрамор. Той бил уверен, че вътре в камъка се крие скулптора, която напира да излезе на бял свят и неговата роля като създател е да освободи тази форма.

Тази дребна, само че основна разлика в мисленето прави огромния пробив на гения. Жени твори толкоз хубост по метода от вътрешната страна на открито, че сигурно прави света по-цветен, магически, оттатък нормалните форми.
Красотата на стъклото  <br> Техниката наречена „ фюзинг “ е обичаната на Жени Гунева при обработката на стъкло. <br>  <br> Техниката наречена „ фюзинг “ е обичаната на Жени Гунева при обработката на стъкло. <br>  <br> Техниката наречена „ фюзинг “ е обичаната на Жени Гунева при обработката на стъкло. <br>  <br> Техниката наречена „ фюзинг “ е обичаната на Жени Гунева при обработката на стъкло. <br>
По тематиката  Универсален войник: Ина, експерт по метаморфози Универсален войник: Ина, експерт по метаморфози  Вижте българските кърпи от... восък Вижте българските кърпи от... восък  От класната стая до ресторант без боклуци: Блажка От класната стая до ресторант без боклуци: Блажка  Българският шоколад, който е прочут в целия свят (ВИДЕО) Българският шоколад, който е прочут в целия свят (ВИДЕО)

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Вдъхновените Ирина Люцканова Изпрати твоята история .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Гешев с позиция за кандидатурата му за основен прокурор Гешев с позиция за кандидатурата му за основен прокурор  Евакуация в Карнобат поради теч на газ Евакуация в Карнобат поради теч на газ  <br> <strong> Принц Чарлз </strong> с забавно предложение <br>
Принц Чарлз с забавно предложение
 3 ободряващи предписания, подобаващи за чаша кафе 3 ободряващи предписания, подобаващи за чаша кафе  1 Принц Хари си пада по тези процедури: масаж и педикюр  1 Шестте най-дълголетни Ангела на Victoria`s Secret (СНИМКИ)  1 Кайли Дженър става на 22, нае си яхта за 250 млн. $  1 Сюзън Бойл: Жената, която „ имаше фантазия ” и не бе целувана от мъж (СНИМКИ) --> АКЦЕНТИ  Принц Хари си пада по тези процедури: масаж и педикюр Принц Хари си пада по тези процедури: масаж и педикюр  Шестте най-дълголетни Ангела на Victoria`s Secret (СНИМКИ) Шестте най-дълголетни Ангела на Victoria`s Secret (СНИМКИ)  Кайли Дженър става на 22, нае си яхта за 250 млн. $ Кайли Дженър става на 22, нае си яхта за 250 млн. $  Сюзън Бойл: Жената, която „ имаше фантазия ” и не бе целувана от мъж (СНИМКИ) Сюзън Бойл: Жената, която „ имаше фантазия ” и не бе целувана от мъж (СНИМКИ) Последни  Платформата Учени сътвориха мигащо изкуствено око  <p><strong>800 градуса</strong> <strong>по Целзий </strong>- да ковеш стъклото без да го чупиш</p> 800 градуса по Целзий - да ковеш стъклото без да го...  <p><span style= Екшън триумфът на филмовото лято - „ Бързи и...  <p>Отбелязваме един от <strong>най-светлите празници</strong></p> Отбелязваме един от най-светлите празници  <p>Китай отвърна, обезцени юана и спря вноса на аграрни артикули от САЩ</p> Китай отвърна, обезцени юана и спря вноса на аграрни...  <p>Непознат хвърли малко дете от 10-я етаж в Лондон</p> Непознат хвърли малко дете от 10-я етаж в Лондон  <p>Нови жестоки санкции за водачите пушачи в Гърция</p> Нови жестоки санкции за водачите пушачи в Гърция  <p>Арестуваха обвинен за убийството на поклонника</p> Арестуваха обвинен за убийството на поклонника  Още едно огнище на чума Още едно огнище на чума  <p>Полицаи простреляха моторист три пъти в София</p> Полицаи простреляха моторист три пъти в София  <p>Чудовищен пожар унищожава най-голямата гора на Земята</p> Чудовищен пожар унищожава най-голямата гора на Земята  Четирима се натровиха след сладкиш с канабис Четирима се натровиха след сладкиш с канабис  <p>И Audi направи електрическа тротинетка</p> И Audi направи електрическа тротинетка  Лекуват публикувано туморно заболяване с по-щадящ способ Лекуват публикувано туморно заболяване с по-щадящ...  <p><strong>&bdquo;Контролираше ме. Живеех в паника&rdquo;</strong>: историята на жена, шпионирана през смарт телефона ѝ</p> „ Контролираше ме. Живеех в паника”:...  <p><strong>Горещи снимки</strong> на Меган <strong>преди</strong> да стане херцогиня</p> Горещи фотоси на Меган преди да стане херцогиня  <p><strong>Полезните свойства</strong> на билката, която назовават <strong>&quot;царска свещ&quot;</strong></p> Полезните свойства на билката, която назовават...  Бившят началник на НЕК: Имаше опити за напън. Заплаха за националната сигурност Бившят началник на НЕК: Имаше опити за напън. Заплаха за...  Старт на Висшата лига и значими родни дербита през август Старт на Висшата лига и значими родни дербита през август  <p>Няколко изненадващи секрети в живота на <strong>Мерилин Монро</strong></p> Няколко изненадващи секрети в живота на Мерилин Монро Всичко от през днешния ден Виц на деня Слънце... Плаж... Почиващ мъж пита майка, седнала наоколо: - Извинете, госпожо, това момченце, дето носи вода от морето с моята шапка, Ваше ли е? -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Алекс Раева роди  Зъболекари извадиха 526 зъба от устата на индийче  Бижу: мечтан от всички, само че открит край пътя  Българката, разкрила пред света историята на София  Имаме 18 месеца да спасим планетата  Джей Ло е ослепителна в рокля на , разряза Водещи вести  <p>Арестуваха обвинен за убийството на поклонника</p> Арестуваха обвинен за убийството на поклонника Коста Янков

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР