Начало Как да се включа Вдъхновените Най-скъпият, най-краденият и най-добрият

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Най-скъпият, най-краденият и най-добрият
Коментари Харесай

Най-скъпият, най-краденият и най-добрият художник на века – Пабло Пикасо

Начало Как да се включа Вдъхновените Най-скъпият, най-краденият и най-хубавият художник на века – Пабло Пикасо На днешната дата си спомняме за един виртуоз във всяка сфера от живота  Ванеса Николова 25 октомври 2019, 07:29  Най-скъпият, най-краденият и най-хубавият художник на века – Пабло Пикасо
Най-скъпият, най-краденият и най-хубавият художник на века – Пабло Пикасо
 Верблюд, врабчета и на крачка от Нобела: Йордан Радичков
Верблюд, врабчета и на крачка от Нобела: Йордан Радичков
 Продавачът на вяра и бащата на Лукчо - Джани Родари
Продавачът на вяра и бащата на Лукчо - Джани Родари
 Един български художник и невероятната орис на гения
Един български художник и невероятната орис на гения
 Мечтател или реалист: може ли това момче да ни избави от пластмасата
Мечтател или реалист: може ли това момче да ни избави от пластмасата
 Проектът Бенджамин: за майките и загубата, за която не се приказва
Проектът Бенджамин: за майките и загубата, за която не се приказва
 Смразяващи кръвта - на крачка от гибелта и живота
Смразяващи кръвта - на крачка от гибелта и живота
 Момчето, което не трябваше да успее. Но стана крал
Момчето, което не трябваше да успее. Но стана крал

абло Пикасо.

Всички познавате това име, само че какво тъкмо изниква в мозъка ви, щом го чуете или видите някъде?

Пабло Пикасо е доста повече от това, което по принцип чуваме за него.

Художникът се ражда на 25 октомври 1881 година в Испания, където прекарва детските си години преди да замине за дълго във Франция.

По време на продължителния си деен интервал като актьор Пикасо основава над 20 000 произведения, в това число картини, рисунки, статуи и прочие.

Организация на обединените нации се извини на Испания. Поводът: именита картина на Пикасо

Пабло е считан за един от най-влиятелните актьори на 20-ти век, оставил след себе си следи освен в съзнанието на хората, фенове на изкуството, което е и едно от най-големите му достижения.

Сред необятната аудитория Пикасо е прочут най-много с творбите си от течението на кубизма, само че същинските ценители на изкуството знаят, че той е умеел да твори в най-различни стилове.

„ Всичко, което можеш да си представиш, е истинско”.

Пикасо се ражда в южната част на Испания, край морето, и може би това е решаващо за образуването на неговия филантроп темперамент в ранна детска възраст.

В тази част на Европа най-достойното качество на локалните е добротата.

Пабло Диего Хосе Франсиско де Паула Хуан Непомусено Мария де лос Ремедиос Сиприано де ла Сантисима Тринидад Клито Мартир Патрисио Руис и Пикасо.

Ако се чудите каква е тази върволяк от имена, това е цялостното рождено име на художника.

Вижте по какъв начин наподобява дамата през погледа на Пикасо, Гоя, Жул Паскин

„ Изкуството е лъжата, която ни разрешава да прозрем истината”.

Бащата на Пикасо – Дон Хосе Руис, е художник и учител по изобразително изкуство. Той вижда гения на своя наследник от ранна възраст и го предизвиква да развива уменията си с всеки идващ ден.

Докато се образова в Кралската академия за изкуства в Мадрид, Пабло прекарва огромна част от дните си в известния музей „ Прадо”, където с часове преглежда произведения на Гоя и Ел Греко.

По-голямата част от своя умишлен живот художникът прекарва във Франция, а изкуството му се поделя условно на няколко разнообразни интервала.

Синият интервал се характеризира с монотонни и меланхолични произведения. Това е интервалът сред 1901 година и 1904 година, когато Пикасо минава през доста житейски нещастия.

„ Компютрите са безполезни. Те могат да ви дават единствено отговори”.

Губи значими хора в живота си, живее на прага на бедността и това автоматизирано рефлектира върху метода, по който показва себе си посредством изкуството.

Пикасо съумява да прескочи трапа на депресията по време на Розовия си интервал сред 1904 година и 1906 година

Тогава художникът се среща с бохема Фернанд Оливие, с който има и интимни връзки. Творбите на Пикасо от този интервал се характеризират с повече цвят и живот.

Африканският интервал настава тъкмо след Розовия и продължава от 1907 година до 1909 година Преломният миг за Пикасо тогава се случва след една галерия на произведения на към този момент починалия Пол Сезан.

През този интервал Пикасо дружно със своите другари от Парижката школа като Хенри Матис и други актьори стартират да основават една вълна от статуи, въодушевени от африканската просвета.

„ Аз не диря. Аз намирам”.

Кубизмът е едно от теченията, в които Пикасо се задържа за най-дълго и даже може да се каже, че не го оставя до края на живота си.

Пикасо взима идеалите и концепциите на Ренесанса и ги прави на пух и прахуляк в своя кубизъм.

Неокласицизъм, сюрреализъм, статуя. Пикасо се възпламенява по неокласицизма след едно свое пътешестване до Италия през 1917 година

View this post on Instagram
A post shared by Mevzu Sanat (@mevzusanatcom) on Oct 22, 2019 at 7:39am PDT

Една от най-значимите му произведения от този интервал без подозрение е „ Герника”, която изобразява непосредствено, под формата гротеска, ужаса на войната.

Истината за Пикасо е, че цялостен живот той е творил, съществувал, мечтал и обичал човешкото творение. Чрез своето изкуството се е опитвал да изобрази точно тази своя обич, която е горяло в сърцето му през всичките тези години.

Великият художник умира на 91-годишна възраст през април 1973 година, а след себе си оставя завещание, което ще се пази може би до самия завършек на човечеството.
ПРИТЕГАТЕЛНИ И ОБИЧАЙНИ Жената в творчеството на европейски графици  ПРИТЕГАТЕЛНИ ОБИЧАЙНИ Жената творчество европейски графици  ПРИТЕГАТЕЛНИ ОБИЧАЙНИ Жената творчество европейски графици  ПРИТЕГАТЕЛНИ ОБИЧАЙНИ Жената творчество европейски графици  ПРИТЕГАТЕЛНИ ОБИЧАЙНИ Жената творчество европейски графици
По тематиката  Вижте по какъв начин наподобява дамата през погледа на Пикасо, Гоя, Жул Паскин Вижте по какъв начин наподобява дамата през погледа на Пикасо, Гоя, Жул Паскин  Организация на обединените нации се извини на Испания. Поводът: именита картина на Пикасо Организация на обединените нации се извини на Испания. Поводът: именита картина на Пикасо  Мич Брезунек – френският художник, който избра Пловдив за собствен дом Мич Брезунек – френският художник, който избра Пловдив за собствен дом  За живота на един художник в модерния свят За живота на един художник в модерния свят
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ванеса Николова Източник: Изпрати твоята история .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Кои специалности ще изчезнат до 20 години  1 Разпределят заплатите на медиците по нова скица  1 Издирват 200 000 българи, които не работят  1 Паркомясто за 1 милион $ заплати предприемач --> Пaрите ни  Кои специалности ще изчезнат до 20 години Кои специалности ще изчезнат до 20 години  Разпределят заплатите на медиците по нова скица Разпределят заплатите на медиците по нова скица  Издирват 200 000 българи, които не работят Издирват 200 000 българи, които не работят  Паркомясто за 1 милион $ заплати предприемач Паркомясто за 1 милион $ заплати предприемач Не пропускай  <br> Дете на година и половина <strong> изчезна безследно </strong> <br>
Дете на година и половина изчезна безследно
 <br> <strong> 5 скандални любовни афери </strong>, които трансформираха историята <br>
5 скандални любовни афери , които трансформираха историята
 <br> <strong> Шарън Стоун: </strong> Не получавах функции, мъжете не излизаха с мен <br>
Шарън Стоун: Не получавах функции, мъжете не излизаха с мен
 Кое е мястото с най-вече столетници в света Кое е мястото с най-вече столетници в света Последни  <p>Най-скъпият и най-краден художник на века &ndash; <strong>Пабло Пикасо</strong></p> Най-скъпият и най-краден художник на века – Пабло...  Топло и слънчево време, докога Топло и слънчево време, докога  На кого пречат На кого пречат " алените фенери " на Амстердам  Изкуствен разсъдък се научи да разпознава миризми Изкуствен разсъдък се научи да разпознава миризми  <p>Законодателят: всичко за VW Golf VIII</p> Законодателят: всичко за VW Golf VIII  <p><strong>Къща на ужасите:</strong> семейство промени напълно дома си</p> Къща на ужасите: семейство промени напълно дома си  <p>Прегазиха пешеходец край Пловдив</p> Прегазиха пешеходец край Пловдив  <p>Второ денонощие търсят бебето от Николаево</p> Второ денонощие търсят бебето от Николаево  Иван Гешев Избраха Иван Гешев за основен прокурор на България  Борис Джонсън Борис Джонсън желае избори на 12 декември  <p>КЗК спря договорката за българските активи на ЧЕЗ</p> Комисия за защита на конкуренцията спря договорката за българските активи на ЧЕЗ  Протест против избора на Иван Гешев за основен прокурор блокира кръстовището на Орлов мост Орлов мост остава блокиран, докога ще е по този начин  <p><strong>Вижте невероятните</strong> произведения на&nbsp;Иван Иванов-Иванич (СНИМКИ)</p> Вижте невероятните произведения на Иван Иванов-Иванич...  Кубрат Пулев против Райдъл Букър, къде да го гледаме Кубрат Пулев против Райдъл Букър, къде да го гледаме  Васил Найденов Васил Найденов е аварирал  <p>Закусвайте с това, с цел да <strong>отслабвате</strong></p> Закусвайте с това, с цел да отслабвате  <p>Намериха човешки остатъци в Горна Оряховица</p> Намериха човешки остатъци в Горна Оряховица  Volkswagen ID.3 First Edition Залогът на VW от $50 милиарда на електрическите автомобили  <p>България е 61-ва в света по условия за бизнес</p> България е 61-ва в света по условия за бизнес  Екологичен потенциал поддържа отсрочване на Брекзит Екологичен потенциал поддържа отсрочване на Брекзит Всичко от през днешния ден Виц на деня Жена споделя на мъжа си: – Днес разсеях мита за мъжкото предимство. Сама смених крана на мивката и освен това не изпих шест бири, никого… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Експерт: Радеви изглеждаха по-добре от кралските двойки  Зимата е на хоризонта, задава се първият сняг  Кейт и облеклата, с които не чакахме да я забележим в Пакистан  5 високоенергийни места в България, които да посетите (СНИМКИ)  Рафаел Надал се ожени след 14 годишна връзка

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР