Начало Как да се включа Вдъхновените Можем ли с едно

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Можем ли с едно
Коментари Харесай

Можем ли с едно устройство да използваме 100% от мозъка си

Начало Как да се включа Вдъхновените Можем ли с едно устройство да използваме 100% от мозъка си На този въпрос се пробва да отговори Иван с създаването му - Refocus  Сабина Иванова 18 юни 2019, 10:16  Можем ли с едно устройство да използваме 100% от мозъка си Източник: Христо Гечев
„ Смятам, че напрегнатото ни всекидневие ни пречи да бъдем себе си на 100% “.

Така мисли Иван, който работи върху устройство, което назовава Refocus . Идеята му е сътвори способ, който посредством нискочестотен електрически ток да подтиква разнообразни центрове на мозъка, тъй че да задейства по-добре активността му.

Дали уредът в действителност работи? Засега единственият човек, който го употребява е неговият основател – Иван.
 Иван и устройството Refocus
Той е възпитаник в столичното 105 учебно заведение „ Атанас Далчев “ и тази година момичето е решило да стане част от плана Teenovator, който среща младежи с ментори от бизнеса, които да им оказват помощ в създаването на стартъпи.

Там Иван показва уреда, който създава безусловно самичък.

Каква е повода, заради която Иван се въодушевява да стартира това откритие?

Както самият той споделя, в научната фантастика за него има детайли, които могат да ни подскажат по какъв начин ще наподобява бъдещето на човечеството . Във филми като „ Люси “, които описват какво би станало, в случай че използвахме цялостния си капацитет, Иван намира ентусиазъм, само че също по този начин счита, че има и по-различен метод, по който да се стигне до положителни резултати.
 Иван и устройството Refocus
„ Мозъкът работи с ток “, затова стимулирането на избрани центрове може да помогне за по-добра централизация и запаметяване.

Иван твърди, че откогато употребява създаденото от него устройство, триумфът му се е повишил.

Амбицията на Иван е то да стане налично на пазара, защото Refocus не е медицински апарат.

„ Разработвам устройството от 2-3 месеца, като през това време трябваше да науча електрониката зад тази технология, с цел да съчетая самите елементи по този начин, че те да правят това, което аз изисквам от технологията. “

Teenovator е опцията за Иван да показа плана си на бизнеса.

Какви са главните компликации, пред които той се изправя?

Това е недоверието – не толкоз за това дали уредът работи, а дали не предизвиква болежка.

За да ревизира дали в действителност прототипът е безопасен, водещият на Urban Life – Алекс Петренко реши да тества върху себе си по какъв начин работи устройството.
 Иван и устройството Refocus
Какво сподели той – вижте във видеото нагоре.

Самото устройство е в напреднал етап на първообраз , което значи, че в бъдеще аз целя да го направя доста по-портативно и доста по-лесно да се употребява “.

Иван коментира, че то работи посредством електроди, които се нареждат на разнообразни елементи на скалпа. Те изпращат нискочестотен електрически ток, който да подтиква активността на съответния мозъчен център.

Дали технологията на Иван ще успее да стигне до пазара – значимото е, че той не се отхвърля от задачата си и не стопира да работи.

„ Забелязал съм, че хората, които се отхвърлят доста елементарно не реализират задачите си, а това ги прави нещастни “, споделя Иван и добавя за какво е добре неговите връстници да се включат в самодейността Teenovator.

„ Менторите знаят какво вършат “, разяснява Иван и споделя опита си от прекарването. „ Те доста оказват помощ в сложните обстановки в правенето на бизнес, тъй като в бизнеса ти би трябвало екипна работа и в случай че нямаш наставник, който да бъде до теб – не мисля, че ще стигнеш до някъде. “

Амбицията на Иван е в бъдеще да откри метод за идващ етап на изследвания , които да му оказват помощ да разбере повече за резултата на технологията, както и по какъв начин да бъде позиционирана, с цел да стане по-ефективна.

Може би след време с разработки като тази на Иван, научната фантастика ще стане всекидневие.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР