Начало Как да се включа Вдъхновените Колко е необходимо, за

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Колко е необходимо, за
Коментари Харесай

Колко е необходимо, за да станеш герой? 450 милилитра!

Начало Как да се включа Вдъхновените Колко е належащо, с цел да станеш воин? 450 мл! Как кръводаряването може да избави живот - вижте в текста на Ива Ваташка  Ива Ваташка 1 септември 2019, 10:31  Колко е належащо, с цел да станеш воин? 450 мл! Източник: Istock/Getty Images
олко от вас желаеха да станат герои като дребни? Да избавят света и да оказват помощ на хората? А какъв брой оставиха тази фантазия сред страниците на книгите и комиксите?

Всъщност множеството направихме по този начин. Отказахме се от огромните проекти и прегърнахме ежедневните задания, които порастването ни сервира. Не видяхме, че е нужно напълно малко, с цел да станеш воин.

Само 450 мл. Колкото се взима при едно кръводаряване.

Най-лесният метод да спасиш живот – безболезнено и в действителност доста потребно за твоето здраве. Да, тъкмо по този начин – кръводаряването не може да ти навреди, в случай че следваш всички условия и лекарите ти разрешат да го направиш.

Самата аз не бях осведомена с тематиката, срещах спорни изявления и като цяло отвод от разискване на въпроса. Докато не се наложи да потърся донори за собствен непосредствен. Не един път, не два пъти, а повече от 10 пъти. Сблъсках се челно с едно хематологично заболяване и разбрах какъв брой нужна и сериозно нужна може да е непознатата кръв в такива моменти.

Когато единственото лекарство, което може да се предпише, е две банки от нея. Когато сте в болничното заведение през две седмици и търсите по този начин скъпите бележки, които удостоверяват, че за твоя непосредствен е дарена кръв. Тогава разбираш какъв брой доста герои има около теб. Лицата, походките, работата, говорът – като на всички останали. Сърцата им обаче – двойно по-големи, преливащи от взаимност и състрадание и то към изцяло непознати. Тяхната доброта ми оказа помощ да видя по какъв начин предоставяйки парченце от себе си, те даваха на първо място вяра и религия.

Искам да благодаря на всички, които помогнаха на моето семейство, и на тези, които подаряват безплатно и вдъхват кураж на толкоз заболели хора. Съвременните герои удостоверяват, че има по какъв начин да спасим света – като подадем ръка на близък!

Не постоянно този акт на състрадание, добрина и човещина е целесъобразен заради медицинските условия. Но в случай че сте на възраст сред 18 и 65 години и сте здрави (не страдате от някои от следните болести: СПИН, хепатит, сифилис, туберкулоза, бронхит, алергии, ревматизъм, язва на стомаха или дванадесетопръстника, псориазис, екземи по кожата, глаукома, остри заразни заболявания и други), то възможностите да бъдете утвърдени за кръводарител са огромни.

Всички въпроси, свързани със здравето ви, ще бъдат разисквани авансово с доктор. Той ще ви прегледа, ще направи проучване на кръвта, с цел да се дефинира каква е кръвната група и цената на хемоглобина. Ако лекарят реши, че всичко е наред, то ще бъдете поканени да дарите кръв – цялата процедура ще отнеме към 30 минути. Ще получите два дни заплатен отпуск, също по този начин ще увеличите защитните сили на организма си.

Кръвта, която ще ви бъде взета, е 450 мл. Тя се възвръща количествено в организма до 24 часа, а качествено – до няколко седмици. Мъжете имат право да подаряват до пет пъти на година, а дамите – до четири, като интервалът сред всяко подаяние е най-малко 60 дни. Когато се решите на тази стъпка, вие не просто вършиме услуга на прочут или жест на доброта. Вашите 450 мл. отиват при хора, които страдат от остри кръвозагуби; на които им предстоят планови или незабавни операции; които се борят с онкологични или хематологични болести.

Можете да спасите живот на някое от следните места: в центровете за трансфузионна хематология и многопрофилните лечебни заведения за интензивно лекуване, в чиято конструкция има поделение по трансфузионна хематология, както и във ВМА.

Не би трябвало да се изненадвате, в случай че в миналото лечебното заведение предложи да заплати кръводаряването. По закон това се прави, когато има незабавни случаи и при липса на налични количества от нужната кръвна група. А също и за произвеждане на ваксини, серуми и имуноглобулини, както и за научноизследователски и диагностични цели в медицината.

Всяко друго възнаграждение на инцидентни хора от улицата, които търгуват със своята кръв, е освен нарушаване, само че и насмешка с пациентите, които се борят за живота си. Затова всеки, който е здрав и има предпочитание да си напомни детските фантазии – дано стане воин за някого – 450 мл. стигат!

По тематиката  Истории от града на младите Истории от града на младите  Как една чайна във Варна трансформира ориси Как една чайна във Варна трансформира ориси  Как шедьоврите на Моцарт и Бетовен се трансформират в печеливш бизнес Как шедьоврите на Моцарт и Бетовен се трансформират в печеливш бизнес  Мич Брезунек – френският художник, който избра Пловдив за собствен дом Мич Брезунек – френският художник, който избра Пловдив за собствен дом

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Ива Ваташка Източник: Вдъхновените Ива Ваташка кръводаряване Изпрати твоята история .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Септември стартира със слънчево време и заплаха от пожари Септември стартира със слънчево време и заплаха от пожари  Има ли смисъл от рестартирането на Android Има ли смисъл от рестартирането на Android  <br> Трагедия: Баща и наследник се удавиха край Синеморец <br>
Трагедия: Баща и наследник се удавиха край Синеморец
 <br> Къде <strong> не пишат домашни </strong>, учат върху лодки и вървят <strong> на учебно заведение със аероплан </strong> <br>
Къде не пишат домашни , учат върху лодки и вървят на учебно заведение със аероплан
Последни  <p>Колко е належащо, с цел да станеш воин? 450 мл!</p> Колко е належащо, с цел да станеш воин? 450 мл!  Има ли смисъл от рестартирането на Android Има ли смисъл от рестартирането на Android  Започва изплащането на помощта поради чумата по свинете Започва изплащането на помощта поради чумата по свинете  Петима убити, 21 ранени при безразборна пукотевица в Съединени американски щати Петима убити, 21 ранени при безразборна пукотевица в Съединени американски щати  Септември стартира със слънчево време и заплаха от пожари Септември стартира със слънчево време и заплаха от...  <p><strong>Празник е! </strong>Днес не се дава заем и не се изнася нищо от къщата</p> Празник е! Днес не се дава заем и не се изнася нищо от...  Нападение с нож в метро в Лион, умрял и ранени Нападение с нож в метро в Лион, умрял и ранени  Обвинените за Негован пред съда, вижте по какъв начин са разкрити Обвинените за Негован пред съда, вижте по какъв начин са разкрити  Пожарът в квартал Лозенец в Стара Загора Пожар в Стара Загора, изтеглиха деца  <p>При ало измамниците - тайник със злато и джобни, колкото една пенсия</p> При ало измамниците - тайник със злато и джобни...  Корнелия Нинова в Русе Нинова разгласи задачата на Българска социалистическа партия за изборите, ясни са...  Нов поток от мигранти в Гърция, кабинетът се събра Нов поток от мигранти в Гърция, кабинетът се събра  <p>Дориан се трансформира в страшилище, във Флорида се подготвят</p> Дориан се трансформира в страшилище, във Флорида се приготвят  Бойко Борисов Борисов: Гарантирано подвигаме приходите във всички...  Moody’s увеличи вероятността на кредитния рейтинг на България Moody’s увеличи вероятността на кредитния рейтинг на...  юрист Марин Марковски Да се анулира ли съкратеният развой при тежки...  Григор Димитров се завръща! Пак е на 1/8-финал на US Open Григор Димитров се завръща! Пак е на 1/8-финал на US...  Тодор Александров Тодор Александров: Аз съм оръдие на концепцията за...  <p>Какво време ни чака през новата седмица</p> Какво време ни чака през новата седмица  <p><span style= Как Даяна се трансформира в принцесата на народа Всичко от през днешния ден Виц на деня Един остарял търговец завел за първи път сина си в магазина... Вечерта жена му го пита: – Е, по какъв начин мина през днешния ден? – Добре... Но има… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Къде не пишат домашни, учат върху лодки и вървят на учебно заведение със аероплан  Българи сътвориха човешка тъкан с 3D-биопринтер Българи сътвориха човешка тъкан с 3D-биопринтер  Ивет Лалова с следващ триумф  Той е българският господин за един ден  Днес на Шипка е положен първият камък на българската независимост  Откриха нова златна мина у нас Водещи вести  <p><strong>Празник е! </strong>Днес не се дава заем и не се изнася нищо от къщата</p> Празник е! Днес не се дава заем и не се изнася нищо от къщата  Петима убити, 21 ранени при безразборна пукотевица в Съединени американски щати Петима убити, 21 ранени при безразборна пукотевица в Съединени американски щати  Започва изплащането на помощта поради чумата по свинете Започва изплащането на помощта поради чумата по свинете  Обвинените за Негован пред съда, вижте по какъв начин са разкрити Обвинените за Негован пред съда, вижте по какъв начин са разкрити  Бойко Борисов Борисов: Гарантирано подвигаме приходите във всички браншове през 2020 година  Нов поток от мигранти в Гърция, кабинетът се събра Нов поток от мигранти в Гърция, кабинетът се събра  Отново посегнаха на момиченце в Сотиря Отново посегнаха на момиченце в Сотиря  <p>Дориан се трансформира в страшилище, във Флорида се подготвят</p> Ураганът Дориан се трансформира в страшилище със скорост на ветровете 220 км/ч  Григор Димитров се завръща! Пак е на 1/8-финал на US Open Григор Димитров се завръща! Пак е на 1/8-финал на US Open  Нападение с нож в метро в Лион, умрял и ранени Нападение с нож в метро в Лион, умрял и ранени  Пожарът в квартал Лозенец в Стара Загора Пожар в Стара Загора, изтеглиха деца  Корнелия Нинова в Русе
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР