Начало Как да се включа Вдъхновените Канадски танцьори ще разтърсят

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Канадски танцьори ще разтърсят
Коментари Харесай

Канадски танцьори ще разтърсят Пловдив

Начало Как да се включа Вдъхновените Канадски танцьори ще раздрусат Пловдив Една от най-ярките представители на актуалния танц идват у нас  Сабина Иванова 7 октомври 2019, 07:30  Канадски танцьори ще раздрусат Пловдив Източник: Plovdiv Dance Week
Да бъдем себе си - това е един от слоганите на нашето време. Време, в което човек се ражда с няколко идентичности - една в действителния живот, втора в Инстаграм, трета - във Facebook.

Истината е, че човек няма по какъв начин да бъде себе си - тъй като характерът ни е общ брой от прекомерно доста условия - такива, които ни оформят от вътрешната страна на открито и такива, които ни оформят извън във вътрешността.

Какво обаче се случва, когато идентичностите ни , резултат от среда, условия и умелост допълнително от действителност, се срещнат с най-човешкото възприятие - любовта ?

ВИЖТЕ ИЗБРАНИ МОМЕНТИ ОТ "НЯКОГА ПРЕДИ "
Танцьорите, които разпръскват мрака  Вдъхновените One Dance Week  Вдъхновените One Dance Week  Вдъхновените One Dance Week  Вдъхновените One Dance Week
Този и други въпроси за избора задава канадската танцова групировка Out Innerspace с пърформанса си "НЯКОГА ПРЕДИ " , който гостите и жителите на Пловдив могат да видят в границите на One Dance Week .

Едни от най-знаковите модерни танцови актьори ще посетят България, с цел да ни накарат да се замислим - по какъв начин се построяваме като хора след прекарванията ни, посредством един величествен театър, в който тон, светлина, кукловодство и театрални илюзии ще се опитат да допрян неосъзнаваното в нас, което обаче ни кара да реагираме по един или различен метод в живота.

Кои са Out Innerspace ?
 Пърформънсът
Дейвид Реймънд и Тифани Трегартен основават компанията за актуален танц Out Innerspace през 2007 година във Ванкувър. И двамата се занимават с танци още от детските си години.

Дейвид стартира да се занимава с танци още на 4-годишна възраст.

Стартът на кариерата му е във Ванкувър, където в началото е степ танцьор. Постепенно обаче, той стартира да се среща с уличната просвета и уличните танци, които отключват в него глада за откриването на по-различна форма на изразяването посредством придвижване.
 Пърформънсът
Тифани стартира да се занимава с танци на 8-годишна възраст.

След завършването на учебно заведение, тя отпътува за Ню Йорк, където работи с един от най-значимите хореографи на нашето време - Миа Майкълс.

За първи път Дейвид и Тифани се срещат през 2004 година, само че същинската им колаборация като актьори с обща визия се случва в интервала 2005 - 2007 година, до момента в който работят дружно в Антверпен, Белгия.

Така танцовата групировка, която те основават се трансформира в една от най-значимите в Канада, а и в подтекста на актуалния танц.

"НЯКОГА ПРЕДИ "
 Пърформънсът
Основното обръщение, което желаят да ни показват танцьорите е изразено посредством наситени елементи, впечатляваща хореография и похвати от други образни изкуства.

По време на танца всеки един от нас ще може да види себе си в онази особена безтегловност, когато събира храброст да се обади първи, сред два интервала в живота, сред всичко, което ни отхвърля и всичко, което ни кара да действаме.

Българската аудитория ще може да види техния театър "НЯКОГА ПРЕДИ " на 12 октомври в Дом на културата "Борис Христов " в Пловдив.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР