Начало Как да се включа Вдъхновените Жената, която спасява деца

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Жената, която спасява деца
Коментари Харесай

Жената, която спасява деца от принудителни бракове

Начало Как да се включа Вдъхновените Жената, която избавя деца от насилствени бракове Тереса, съгласно която нито едно момиче не би трябвало да напуща учебно заведение, с цел да се омъжи 19 април 2019, 07:17  Жената, която избавя деца от насилствени бракове Източник: Istock/Getty Images
дно от най-ужасяващите неща, които могат да се случат в актуалния свят е насилственият брак. Още по-страшно е, когато девойки са принудени да изоставен учебно заведение и да се омъжат.

Според повече от плашеща статистика на Организация на обединените нации, повече от половината девойки от Малави подписват брак преди да навършат 18-годишна възраст.

Тереса Качиндамото, началник на една от най-големите области в Малави обаче е твърдо решена това.

As Her District's Senior Chief, Theresa Kachindamoto is putting an end to child marriage and sexual initiations https://t.co/YZO8iUAxMn via @blavity pic.twitter.com/II8lx6PLsg
— Brown Girl Begins (@BrownGirlBegins) January 8, 2018
Тя е предотвратила над 850 брака в последните три години. Отново с помощта на нея, хиляди девойки са се върнали още веднъж в учебно заведение.



За да може обаче самодейността на Тереса да се трансформира в всеобщо, а не в единично събитие, тя кара и останалите административни шефове на Малави да подпишат съглашение, с което се не разрешава допускането на брак сред малолетни девойки и възрастни мъже.

Това, което предизвика Тереса е гледката на 12-годишно момиче, което държи в ръцете си… личното си бебе.

В Малави всяко пето момиче е жертва на полово принуждение.

В африканската страна царува беднотия, която постоянно кара фамилиите да омъжват дъщерите си - това е едно гърло по-малко за хранене.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР