Начало Как да се включа Вдъхновените Българинът, спечелил Мистър Гей

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Българинът, спечелил Мистър Гей
Коментари Харесай

Българинът, спечелил Мистър Гей Европа: По-различните не са нито страшни, нито са заплаха

Начало Как да се включа Вдъхновените Българинът, спечелил " Мистър Гей Европа ": По-различните не са нито страшни, нито са опасност Българинът Александър Петров за страховете, смелостта и купата " Мистър Гей Европа "  Сабина Иванова 10 юли 2019, 13:08  Българинът, спечелил Източник: instagram.com/mrgayeurope/
"...и ние кървим алено, и ние плачем солени сълзи, и ние плащаме почтително налози, и ние се оплакваме от политиците, и ние мечтаем за прекарвания като от филмите, и ние даваме стотинки на просещата баба, тъй като ни припомня на нашата лична, и ние купуваме цветя за мама на 8 март, и ние прегръщаме татко си първи, знаейки, че има потребност и че в никакъв случай не би го признал. Защото сме елементарни и положителни хора, както вас.”

Александър Петров, Мистър Гей Европа 2019

"Победителят в състезанието Мистър гей Европа 2019 е България ".

Едва ли Александър Петров е очаквал да чуе тези думи и можем единствено да си представим по какъв начин се е почувствал, откакто печели купата в надпреварата.



Скромното и свито момче, което търси избавление от страховете си в гейминга в този момент е лице и дипломат на идея в цяла Европа. Но до момента в който стигне до своя звезден момент, той ще извърви дълъг път.

" Още в 3 клас започнах да чувствам, че съм по-различен ", споделя Алекс. "Всичките момчета в класът ми и аз, си бяхме “харесали” едно от девойките. Постоянно я закачахме по детски, търсейки вниманието й... Но когато я закачах, надълбоко в себе си знаех, че го върша, не тъй като ми “харесваше”, а просто тъй като и другите го правеха и не желаех да се “цепя от колектива” .

Понякога обаче, да се впишеш непременно има висока цена. Без етикет, без стойност, без период.

В тийнейджърските си години Алекс се бори с редица проблеми.

"Като по-малък бях бухнал, неугледен, постоянно неразбираем, носих единствено сиви спортни екипи и имах смазваща обществена тревога . Като прибавим и това, че се борих и с осъзнаването на половата си ориентировка, всичкото се трансформира в идеалната рецепта за аутсайдерство . "

Как това момче, което се е затворило в черупката си съумява да се измъкне от нея? Със сигурност няма универсална формула, която да бъде приложена, само че Алекс открива неговата. И тя звучи елементарна, въпреки пътя към нея да е дълъг - да се научиш преди всичко да се обичаш. Такъв, какъвто си.

Вижте тази обява в Instagram.
Alexander ready for some serious pride parade walking...
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР