Начало Как да се включа Вдъхновените Българин с кариера в

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Българин с кариера в
Коментари Харесай

Българин с кариера в Холивуд ще учи български ученици как се прави бизнес

Начало Как да се включа Вдъхновените Българин с кариера в Холивуд ще учи български възпитаници по какъв начин се прави бизнес През образователната 2019/2020г. Тийноватор влиза в три града и броят на учебните заведения се усилва  Ванеса Николова 23 август 2019, 06:23 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Българин с кариера в Холивуд ще учи български възпитаници по какъв начин се прави бизнес
Българин с кариера в Холивуд ще учи български възпитаници по какъв начин се прави бизнес
 Истории от града на младите
Истории от града на младите
 Бизнес, спектакъл и пътешествия: историята на Велизар Величков
Бизнес, спектакъл и пътешествия: историята на Велизар Величков

" Истинското благополучие не е скъпо ". Коко, която сътвори " Шанел "
 Фанта Мбодж – от мизерията в Африка до върховете в специалността
Фанта Мбодж – от мизерията в Африка до върховете в специалността
 Как шедьоврите на Моцарт и Бетовен се трансформират в печеливш бизнес
Как шедьоврите на Моцарт и Бетовен се трансформират в печеливш бизнес
 Мич Брезунек – френският художник, който избра Пловдив за собствен дом
Мич Брезунек – френският художник, който избра Пловдив за собствен дом
 Звездата, която в никакъв случай не не помни България
Звездата, която в никакъв случай не не помни България

ългаринът Стан Кристоф, който е бил част от екипа на Paramount Pictures в Холивуд, Съединени американски щати, влиза като наставник в програмата за поощряване на предприемачеството и стартъп културата измежду учениците в 10-ти и 11-ти клас - Тийноватор.

Програмата мина сполучливо през пилотната си година - образователната 2018/2019г., в четири софийски учебни заведения.

В началото на септември 2019г. тимът, който сграбчи първо място в националното съревнование ще се бори за стипендия в Съединени американски щати на интернационално съревнование в Словения.

Междувременно през образователната 2019/2020г. следва Тийноватор да влезе в над 20 учебни заведения в София, Варна и Враца.

В менторския екип са селектирани бизнесмени и опитни бизнес водачи от български стартъп компании в София, Варна и Враца.

Българинът Стан Кристоф, който ще се включи в менторския екип тази година, е минал по-голямата част от професионалния си път в Съединени американски щати, като с изключение на в Холивуд, е работил в редица световноизвестни компании в разнообразни области, като Infiniti и MCI.

Стан е и създател на онлайн платформи за електронна търговия за облекла и спортни артикули, които по негово време се трансформират в едни най-бързо растящите бизнеси за онлайн търговия в Централна и Източна Европа с повече от 1 млн. клиенти.

Стан е управлявал и строителен холдинг, както и една от първите онлайн/офлайн финансови институции. Наскоро прави избора да се завърне в България.

Към менторския екип на Тийноватор се причислява авиоинженерът и бизнесмен Сергей Петров, създател на известния стартъп, ориентиран към запазване на пчелите - Pollenty.

В екипа на втората година на Тийноватор влиза и един от първите блокчейн програмисти в България - Севгин Мустафов, както и Мария Доганова, създател на интернет платформата “UPLOYMENT”, която подкрепя туристическата промишленост да набира дипломиран личен състав като комбинира образование и персонализирано обслужване.

Идеята е подбудена от възходящ проблем, обвързван с неналичието на квалифицирана работна ръка в туризма, която води до закриване на бизнеси.

Менторите в Тийноватор минават през особено образование, след което работят с учениците в 10-ти и 11-ти клас през цялата образователна година.

От октомври до декември фокусът е насърчаване на по този начин наречените „ софт скилс” - умения за представяне, дизайн мислене и визити на български компании, а в оставащото време до май месец се работи върху съответни стартъп хрумвания и превръщането им в работещ бизнес.

Профилите на всичките ментори за образователната 2019/2020г. могат да бъдат прегледани тук.



“Тийноватор се приема с голям възторг, както от учениците и учебните заведения, по този начин и от стартъп средите у нас. Нуждата от тази връзка е огромна, тъй като значи продан на свежи и прогресивни хрумвания от страна на учениците и насъбран опит от страна на бизнеса.

Не на последно място, Тийноватор оказва помощ на учениците да излязат отвън рамките на образователния материал и да се ориентират по-лесно за посоката на професионалния си път след училище” , споделят уредниците на Тийноватор - Фондация Прознание.

Стартъп клубовете в Тийноватор се провеждат по авторската методика на „ Ustvarjalnik “/Uschool, Словения. Чрез нея от 2011 година до през днешния ден е построена мрежа от над 200 учебни клуба, с над 5 000 възпитаници от целия свят.

Президентът на Словения Борут Пахор е почетен патрон на програмата. Освен това тя е отличена като една от най-обещаващите образователни стратегии в света от The Unreasonable Institute, Съединени американски щати.



За Тийноватор

Тийноватор се осъществя в България от началото на образователната 2018/2019г. в столичните учебни заведения СМГ „ Паисий Хилендарски “, 105 СУ „ Атанас Далчев “, 32 СУИУЧЕ „ Св. Климент Охридски “ и 19 СУ „ Елин Пелин “.

Проектът е фокусиран върху стимулиране на изобретателното мислене на учениците и върху насърчаване на предприемаческите им умения.

Ментори бизнесмени от започващи и към този момент развити компании в България и с опит в разнообразни сфери оказват помощ на възпитаници в 10-ти и 11-ти клас да открият пристрастеността си и да я трансфорат в печеливш стартъп план.



Методиката на образование в Тийноватор е създадена въз основата на сполучливи практики от Станфордския университет.

Програма се ползва в девет страни на три континента.

Платформата за предложение и намиране на стажове Headstarter , основана от възпитаници от Софийската математическа гимназия (СМГ), завоюва първото място във финалното съревнование на Тийноватор през май 2019 година

Наградата за спечелилия от националното съревнование у нас беше присъединяване в специфична акселераторска стратегия в Словения от 25 до 30 юни и присъединяване в интернационалното финално съревнование в президентския замък в Любляна на 9 септември 2019г.

Шест от десетте стартъп плана от първата година не престават да се развиват като компании, а някои от тях към този момент имат финансиране от вложители.

По тематиката  Българските възпитаници, в чиито ръце книгите оживяват Българските възпитаници, в чиито ръце книгите оживяват  Можем ли с едно устройство да използваме 100% от мозъка си Можем ли с едно устройство да използваме 100% от мозъка си  Министрите на веселието - български възпитаници с концепция за бизнес Министрите на веселието - български възпитаници с концепция за бизнес  Български възпитаници основават иновация, с цел да няма пропуснат изпит Български възпитаници основават иновация, с цел да няма пропуснат изпит

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ванеса Николова Изпрати твоята история .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  След бомбените закани: Масова офанзива След бомбените закани: Масова офанзива  <br> Той направи първото <strong> вино от глухарчета </strong> <br>
Той направи първото вино от глухарчета
 <br> Куентин Тарантино и обичаната му <strong> чакат бебе </strong> <br>
Куентин Тарантино и обичаната му чакат бебе
 <br> Как се прави: <strong> Омлет от картофи </strong> <br>
Как се прави: Омлет от картофи
Последни  <p><strong>Българин</strong> с кариера в <strong>Холивуд</strong> ще учи български възпитаници по какъв начин се прави бизнес</p> Българин с кариера в Холивуд ще учи български възпитаници...  Загинали и ранени от мълнии при стихия в Полша Загинали и ранени от мълнии при стихия в Полша  Политико: България желае еврокомисар по земеделието Политико: България желае еврокомисар по земеделието  Курортен комплекс Медии: Британци починаха след отмора в България  Президентът: Българската страна да изследва доста деликатно претендентите за АЕЦ „ Белене “ Президентът: Българската страна да изследва доста...  <p>Започна премахването на&nbsp;&quot;перките&quot; на &quot;Графа&quot;, вижте с какво ги заменят</p> Започна премахването на "перките " на...  Стефан Данаилов Оперираха Стефан Данаилов  Кирил Добрев и Крум Зарков Българска социалистическа партия сезира за монопол на компании на Ковачки, Петкова им...  <p>Една галерия, която ни придвижва в <strong>приказен&nbsp;свят</strong>&nbsp;(СНИМКИ)</p> Една галерия, която ни придвижва в...  В Сливен бе открит нов арест по европейски стандарти В Сливен бе открит нов арест по европейски стандарти  Внесени са обвиняванията против Баневи, грози ги затвор от 1 до 10 година Внесени са обвиняванията против Баневи, грози ги затвор от...  <p>ГДБОП: Бомбените закани са пристигнали от Швейцария и Сейшелите</p> ГДБОП: Бомбените закани са пристигнали от Швейцария и...  <p>Русия изпрати първия си <span style= Русия изпрати първия си човекоподобен робот на борда на...  <p>Каваците: Скъса се въже на парашут, майка и дете паднаха върху дърво (видео)</p> Каваците: Скъса се въже на парашут, майка и дете...  Пуснаха споделено прилагане на ел. тротинетки Пуснаха споделено прилагане на ел. тротинетки  <p>Случаят &bdquo;Негован&rdquo;: Министерство на вътрешните работи сподели снимки</p> Случаят „ Негован”: Министерство на вътрешните работи сподели фотоси  х Пощенската картичка на 150 години  <p><span style= 21 години по-късно: Д-р Куин и Съли се събраха още веднъж...  Миню Стайков Миню Стайков е наел юриста на Мишел Платини  Отнемат лиценза на компанията с боклука, запалил се под Отнемат лиценза на компанията с боклука, запалил се под... Всичко от през днешния ден Виц на деня – Знаеш ли кое състояние е в действителност безизходно? – Знам. Когато към теб с тебешир са начертали линия. Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Нов триумф за българските гимнастички Нов триумф за българските гимнастички  Звездата, която в никакъв случай не не помни България  Нощта преди Голяма Богородица сбъдва стремежи  Младеж хвърли харизано BMW в реката, желал Jaguar  Усмивката, след която светът не свърши. Но опустя  Днес Уитни Хюстън щеше да навърши 56 година Водещи вести  <p>Случаят &bdquo;Негован&rdquo;: Министерство на вътрешните работи сподели снимки</p> Случаят „ Негован ”: Министерство на вътрешните работи сподели открити облекла  Стефан Данаилов Оперираха Стефан Данаилов  Президентът: Българската страна да изследва доста деликатно претендентите за АЕЦ „ Белене “ Президентът: Българската страна да изследва доста деликатно претендентите за АЕЦ „ Белене “  Курортен комплекс Британски медии: Двама туристи починаха след отмора в България  <p>Каваците: Скъса се въже на парашут, майка и дете паднаха върху дърво (видео)</p> Скъса се въже на парашут на Каваците, туристи паднаха върху дърво  Загинали и ранени от мълнии при стихия в Полша Загинали и ранени от мълнии при стихия в Полша
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР