Началното училище е минало и е оставило сладки спомени у

...
Началното училище е минало и е оставило сладки спомени у
Коментари Харесай

От какво има нужда порасналият ви ученик преди първия учебен ден?

Началното учебно заведение е минало и е оставило сладки мемоари у вас, сигурна съм. Но с 5-ти клас всичко се трансформира и това в действителност е най-трудното ходило през цялото обучение. То е стресиращо поради всичките нови учители, поради напълно новия взор към образователното наличие, поради това, че няма един преподавател, с който да поддържате връзка за всичко, което ви вълнува и най-много - тъй като вашето момче или момиче навлиза в пубертета.

Какво можем да създадем за по-плавно начало на образователната година:

Лично негово си място. Ако до момента детето е стъпало на занималня и е писало уроците отвън у дома, евентуално това ще се промени. Дори и да е друг казусът, в случай че няма до момента, към този момент е време да му обособите ъгъл, който е напълно негов. В неговата стая направете такива промени, които да отразяват неговото порастване. Нека детето единствено си аранжира бюрото, плакатите, моливници. Нека писането на домашните става в удобна на него конюнктура. Повярвайте, то към този момент знае по какъв начин и даже да не ви се нрави доста - времето на неговата самостоятелност е пристигнало.

Влезте гладко в режим на по-ранно ставане и лягане. Таблетите и телефоните не би трябвало да са последното нещо пред погледа им. Повече сме загрижени за режима на по-малките, само че децата при започване на пубертета имат потребност от доста сън, с цел да почива мозъкът им и да устоя на натоварването. Не подценявайте напрежението, на който са подложени децата, без да драматизирате или да го предпазвате. Просто осигурете отмора.

Съберете децата от класа. Ако не са се виждали цяло лято, сигурно ще са изумени какъв брой са се трансформирали. Първият скок в растежа е на девойките, само че не след дълго е и на момчетата. Организирайте се родители и привикайте децата. Може първоначално да се дърпат, само че още са подвластни на детското любознание и ще се съгласят да дойдат и те. А вие ще имате опция да сверите часовника с другите кое ново и забавно в новата образователна година.

Последно извършване на покупки. Не отлагайте извършването на покупки за последния ден, само че и рационално оставете място за това, което ще ви кажат на родителската среща. Може да си осигурите нови тетрадки и подвързии (задължително съгласувани с децата), само че с родителската среща нормално излизат характерни неща и с цел да не съжалявайте, обмислете кое е базово за детето и кое може да изчака. Не сеп оддавайте на нервността тъкмо към първия образователен ден, когато книжарниците са претъпкани.

Обмислете извънкласните занимания на детето. Иска ли към момента да тренира футбол? Дали желае на съвременен балет? Къде ще учи език? Това са неща, които фамилията взема решение, вслушвайки се в желанията, упоритостите и гениите на детето. Повечето школи стартират с образователната година, по тази причина би трябвало да сте подготвени.

Създайте въодушевление. В последните дни, преди 15-ти сме натоварени и изтощени от цялата тази подготовка. Това се отразява на децата и те възприемат учебното заведение като някакво разоряващо фамилията изтезание. Не го представяйте по този начин. Спестете на детето какъв брой пари сте похарчили и наблегнете на това, какъв брой е хубаво и занимателно учебното заведение. Купете дружно цветята, оставете го да се облече както желае и след церемонията по началото, в случай че към момента ходите дружно, оставете го единствено със съучениците да се почерпят, да повисят в парка или каквото там обичат да вършат.

Най-важното от което имат потребност децата първоначално и в разгара на пубертета е да усещат вашата връзка на доверие и дали тя е здрава зависи единствено от родителите. Общувайте, слушайте го, питайте дискретно и ненатрапчиво, пазете персоналното му пространство. Вие самите би трябвало да свикнете с това, че те порастват и се трансформират, все по-независими и това е изцяло в реда на нещата. Важното е по какъв начин вие реагирате на това.

В прогимназията и в гимназията се случват страшни неща - има тормоз, има принуждение, има невисок триумф, има гаджета, първи опити в секса, има технологии и рисково другарство онлайн. Но с повече доверие и другарство няма нерешими проблеми. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР