Началниците на най-големите митнически пунктове в страната са сменени през

...
Началниците на най-големите митнически пунктове в страната са сменени през
Коментари Харесай

Сменени са шефовете на най-големите митници в страната

Началниците на най-големите митнически пунктове в страната са заменени през предходната седмица. Сред тях са тези на " Капитан Андреево " и " Лесово " - на границата с Турция, и на " Калотина " - със Сърбия. Това оповестиха районните издания haskovo.info и свиленградският уебсайт " Старият мост ".
Преди към месец финансовият министър Асен Василев заяви за промени в управлението на организация " Митници ". Те бяха стимулирани с концепцията за сливането на ведомството с Национална агенция за приходите в единна организация за приходите. Досегашният началник на митниците Павел Тонев стана консултант на Василев, а заместничката му Петя Банкова оглави организацията.
Сега излиза наяве, че има нов зам.-директор на организация " Митници ". На мястото на Лъчезар Кръстев е назначен Георги Александров.
За шеф на Териториална дирекция " Митница Пловдив " е назначен Мирослав Беляшки, който има дълъг административен опит отвън организацията и ще работи с нов екип от заместници с опит в системата. Беляшки наследява на поста Евелина Харизанова.
Досегашният шеф на " Калотина " Никола Караиванов, който е от Свиленград и от 2021 година ръководеше пункта, е заменен с Райчо Соколов - дълготраен чиновник и някогашен шеф на пункта. Преди да бъде командирован за три години на " Калотина ", Караиванов бе контрольор в митническото бюро в кв. " Капитан Петко челник " в Свиленград.
Началник на " Капитан Андреево " става Мария Диманова, която работи от дълги години на пункта. Тя поема поста от Георги Господинов, управлявал от 2021 година до момента. Промени има и при началниците на смени на " Капитан Андреево ". Досегашните ръководители минават на други длъжности.
На митнически пункт " Лесово ", където началникът бе командирован чиновник, управлението се поема от Мирослав Сарандиев, който е чиновник на териториална дирекция " Митница Бургас " - Министерство на правосъдието " Капитан Андреево ". Преди години Сарандиев също е управлявал митническия пункт „ Лесово “.
Преди дни организация " Митници " заяви, че по сигнал от Австрия са отстранени краткотрайно 20 митничари поради поискани подкупи. По случая тече вътрешна инспекция.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР