Началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски се появи на церемония

...
Началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски се появи на церемония
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски на церемония във Варна, за да получи званието доктор хонорис кауза |

Началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски се появи на гала във Варна при една от редките си обществени прояви след края на националната карантина.

Генералът, който бе отпред на Националния действен щаб, получи почетното научно звание лекар хонорис идея на Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ). Удостояването му бе по решение на Академичния съвет на Морската академия за приноса му в развиването на образованието и медицината у нас, както и за реализацията на взаимния план сред ВМА, ВВМУ и Медицинския университет в крайморския град за образованието на военни лекари, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Преживяхме над 20 години демилитаризация на военното опазване на здравето, време на интензивно разрушение на здравното офицерство у нас, в този момент е време то да си върне достойното място в редовете на въоръжените сили ", сподели ген. Мутафчийски.

Досега запасът с военни медици се запълваше с лекари от скамейките на цивилните университети, само че каквото и в допълнение военно образование да преминат тези младежи, то не е задоволително за създаване на същински офицери, уточни Мутафчийски. По думите му планът във Варна преодолява този проблем, изключително като се има поради, че експертите от ВМА са непрестанно на задачи зад граница.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР