Началникът на украинското разузнаване генерал-майор Кирило Буданов изненадващо се оказа,

...
Началникът на украинското разузнаване генерал-майор Кирило Буданов изненадващо се оказа,
Коментари Харесай

Кирило Буданов е бил на официално посещение в България

Началникът на украинското разузнаване генерал-майор Кирило Буданов изненадващо се оказа, че е бил на публично посещаване в България.  Това стана ясно от известие на българското военно разузнаване.

Кога Буданов е дошъл у нас и по кое време си е тръгнал не е ясно по обясними аргументи. Той е в топ 3 на най-важните цели за Русия дружно с президента на Украйна Володимир Зеленски и началника на генералния щаб на ВСУ ген. Валерий Залужний.

От известието на военното ни разузнаване излиза наяве, че той е водил делегация и е провел срещи с министъра на защитата Тодор Тагарев и с шефа на Служба „ Военно разузнаване “ бригаден военачалник Венелин Венев.

В хода на диалозите бяха дискутирани положението на районната и интернационалната сигурност, вероятностите за развиване на ситуацията и други тематики от съвместен интерес, декларират от българското военно разузнаване.

Двете страни дали висока оценка на извършените срещи. Допълнително беше подчертана продуктивността на диалозите и изразено удовлетворение от равнището на двустранното съдействие, написа още в формалното известие.

Посочва се и че от българска страна е бил подложен въпрос за листата " Миротворец ", в който участват както съветски военни нарушители, по този начин и проруски пропагандисти. В него попаднаха и българи, славословещи съветската военна експанзия в Украйна. Според формалното известие тематиката е била изяснена, само че не се дават спомагателни детайлности.

Само преди дни Буданов даде изявление за бТВ, в което разгласи, че прави оценка доста високо партньорството с България.

" Страната ви ни даде забележителен размер от оръжия, само че най-главното е, че усилва производството на нови муниции. Както стана дума по- рано, потребностите са доста огромни и по тази причина за нас в огромна степен е въпрос на оцеляване. Украйна постоянно ще помни и ще бъде признателна за помощта, която страната ви, управлението ви, ни оказа ", разгласи той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР