Началникът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия, Сергей

...
Началникът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия, Сергей
Коментари Харесай

Какво се случва?! Шефовете на трите най-мощни руски разузнавателни служби на среща с американските си колеги във Вашингтон

Началникът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия, Сергей Наришкин се е срещнал във Вашингтон с шефа на Националното разузнаване на Съединени американски щати Дан Коутс, оповестява New York Daily News, базирайки се на два осведомени изтоника. Събеседниците не са разкрили наличието на диалозите.

В столицата на Съединени американски щати е бил и шефът на Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ) Александър Бортников. Той дружно с Наришкин са се срещнали с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео. Вашингтон също по този начин е посетил и началникът на Главното разследващо ръководство (ГРУ) на генералния щаб на съветските въоръжени сили Игор Коробов, само че не е известно дали той е бил на срещата с Марк Помпео. Това написа през днешния ден The Washington Post, базирайки се на източници в американското разузнаване.

Според източниците на обявата, по време на срещите е било обърнато изключително внимание на съдействието в битката с тероризма. В същото време вестникът показва, че срещите сред ръководителите на специфичните служби на Съединени американски щати и Русия не са нещо извънредно - самият Помпео се срещна с представители на съветското разузнаване, когато посети Москва през май предходната година.

Въпреки това сегашни и някогашни чиновници на американското разузнаване настояват, че не си спомнят, да е имало такова настъпление на съветски разследващи босове във Вашингтон.

Междувременно в лагера на демократите се надигна недоволство, че " това извънредно посещаване провокира терзание измежду някои американски публични лица, че Москва може да схване тези срещи като знак за готовността на администрацията на Тръмп да остави зад тематиката за интервенция на Русия в президентските избори ".

По-специално водачът на демократичното малцинство в Сената на Съединени американски щати Чък Шумер прикани президентската администрация да обясни визитата на Наришкин. Сенаторът подозира, че пътуването на Наришкин до Съединени американски щати може да бъде обвързвано с опит за отсрочване на налагането на наказания от американската администрация във връзка с Русия.

В отговор на тези изказвания и на въпроси на публицисти прес-секретарят на шефа на Националното разузнаване на Съединени американски щати Тимъти Барет разгласи, че всяко взаимоотношение с задграничните разследващи ведомства " се организира в сходство със законите на Съединени американски щати и при съвещания със съответните министерства и ведомства ", осведоми Politico.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР