Началникът на сектор "Издирване" в националната полиция Ивайло Димитров съобщи

...
Началникът на сектор "Издирване" в националната полиция Ивайло Димитров съобщи
Коментари Харесай

МВР проверява сигнал къде са братя Галеви

Началникът на бранш "Издирване " в националната полиция Ивайло Димитров заяви за NOVA, че Министерство на вътрешните работи ревизира информация къде са сега братя Галеви.

"Имаме информация, която се ревизира. Не мога да кажа от кой момент е тази информация, тъй като пожертвам да разкрия информатора ", сподели Димитров.

Братя Галеви са в неопределеност от 2012 година Върховният касационен съд ги осъди на по пет години затвор за присъединяване в проведена незаконна група и рекет. Служителите на "Съдебна защита " обаче не ги откриха на адресите им в с. Ресилово и двамата бяха оповестени за общодържавно търсене, както и за интернационално търсене с алена бюлетина на Интерпол. През годините от време на време се показваха информации за местонахождението на "братята " – че са в Гърция, Африка или Латинска Америка.

Преди два дни Столична дирекция на вътрешните работи разгласява във "Фейсбук " фотоси на търсени лица, укриващи се от правораздаването. Темата стана изключително настояща след шесторното ликвидиране в Нови Искър, осъществено от Росен Ангелов - човек с влезнала в действие присъда, търсен от 9 години. Проверка на прокуратурата сподели, че 925 лица са на независимост, макар влезнала в действие присъда "лишаване от независимост ".

Министерство на вътрешните работи търси 1126 души с влезнали в действие присъди

"Целим приемане на противоположна информация по отношение на тези лица, да ги приведем в популярност - било посредством хора към тях, било посредством хора, които са имали взаимоотношения и дори самите те ", разяснява Ивайло Димитров.

След публикуването на листата във "Фейсбук " един от търсените се свърза с медиите. "Звънна ми един другар по телефона и ми сподели, че ме търсят по Фейсбук ", описа за NOVA Красимир Тончев, който е наказан за шофиране без брошура. По думите му от полицията не са го търсили, не е получил призовка.

Друг търсен от Министерство на вътрешните работи пък се оказа в пандиза в Стара Загора.

Заради пропуските е основана група сред Министерство на вътрешните работи, правосъдно министерство и прокуратурата, които ще изготви промени, с цел да няма институционален вакуум.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР