Началникът на Революционната гвардия на Иран обяви поражението на бунта

...
Началникът на Революционната гвардия на Иран обяви поражението на бунта
Коментари Харесай

Революционната гвардия на Иран обяви, че "бунтът" е смазан

Началникът на Революционната армия на Иран разгласи провалянето на " протеста " в страната, имайки поради вълната от антиправителствени митинги.

Генерал-майор Мохамед Али Джафари известието, откакто десетки хиляди хора участваха в проправителствени манифестации, свикани за опълчване на размириците.

По думите на ген. Джафари, размириците през последните дни са били част от следващия скрит план против Иран, като той твърди, че заговорът несъмнено е бил осуетен.

" Враговете знаят чудесно, че по никакъв метод не могат да застрашат Ислямска република Иран от позиция на защитата. Така че те активизираха всичките си сили, с цел да насочат закани във връзка с културата, стопанската система и сигурността против Иран, и с Божията помощ те сигурно ще бъдат победени и в тези области ", уточни командирът на Революционната армия на Иран.

" В допълнение към силите от 5000 души, подготвени, както беше оповестено от госпожа Хилари Клинтън, за основаване на безредици, безредица, неустановеност и интриги в Иран, голям брой антиреволюционни сътрудници, промонархисти, бяха натоварени със задачата да основат и развият безредици и безредица в Иран ", означи той.

Бунтовете започнаха в четвъртък предходната седмица в град Машад, като в тях починаха повече от 20 души.

Протестите в началото бяха против покачването на цените и корупцията, само че се обърнаха против режима на аятоласите.

Това са най-големите митинги от 2009 година насам в Иран.

Държавната телевизия излъчи онлайн проправителствените демонстрации в градовете Керманшах, Илам и Горган.

Демонстрантите са носили ирански флагове и потрети на висшия водач аятолах Али Хаменеи.

Междувременно иранските управляващи оповестиха, че европейски жители е бил задържан в антиправителствените митинги в Западен Иран, като не се загатва националността на арестувания. Според управляващите задържаният е бил подготвен от европейски разследващи служби и ръководел бунтовниците.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР