Началникът на Революционната гвардия на Иран обяви, че САЩ трябва

...
Началникът на Революционната гвардия на Иран обяви, че САЩ трябва
Коментари Харесай

Иран се закани с "болезнени отговори" след критиките на Тръмп

Началникът на Революционната армия на Иран разгласи, че Съединени американски щати би трябвало да изпитат " мъчителни отговори " след тежките рецензии на американския президент Доналд Тръмп против Техеран пред Общото заседание на Организация на обединените нации през вчерашния ден, оповестява " Ройтерс ".

В първата си тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации Тръмп назова Иран " корумпирана тирания " и го упрекна, че поддържа тероризма и дестабилизира Близкия изток. Той също по този начин загатна, че може да денонсира нуклеарното съглашение с Техеран от 2015 година

" Предприемането на решителна позиция против Тръмп е единствено началото ", разяснява ген. Мохамед Али Джафари, представен от новинарския уебсайт на Революционната армия.

" Това, което е стратегически значимо е, че Америка ще бъде очевидец на по-болезнени отговори в дейностите, държанието и решенията, които Иран ще вземе през идващите месеци ", предизвести началникът на Революционната армия.

През последните месеци се ускори напрежението сред Иран и Съединени американски щати в Персийския залив, като двете страни се упрекват взаимно за провокативни маневри с военни кораби.

Джафари прикани иранският президент Хасан Рохани да отговори уверено на Тръмп в речта си пред Общото заседание по-късно през днешния ден.

" С поредните и изтощителни провали, пред които бяха изправени американците в района от Иран, естествено е тяхната нервна система и координация на мисълта да се разпаднат ", акцентира генералът.

В речта си пред Организация на обединените нации Тръмп назова " срам " нуклеарното съглашение от 2015 година, контрактувано сред Иран и шестте международни сили и подкрепено от неговия предходник Барак Обама. Съгласно съглашението Иран се съгласи да ограничи нуклеарната си стратегия в подмяна на облекчение на икономическите наказания.

Междувременно посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли разяснява, че Тръмп не бил удовлетворен от нуклеарното съглашение с Иран, само че не бил давал сигнал, че ще се откаже от него, като тя притисна Техеран да приключи тестванията на балистични ракети и да спре поддръжката за тероризма и трафика на оръжия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР