Началникът на полицията в Южна Корея заяви, че силите на

...
Началникът на полицията в Южна Корея заяви, че силите на
Коментари Харесай

Полицията в Южна Корея призна за грешки преди смъртоносната блъсканица в Сеул

Началникът на полицията в Южна Корея съобщи, че силите на реда са получили многочислени сигнали за съществуваща заплаха преди смъртоносната навалица в Сеул на празненствата по случай Хелоуин, съобщи Ройтерс.

Полицията знаела, че " се е събрала доста огромна навалица, което означава опасност, изискваща незабавна реакция, още преди трагичния случай ", сподели Юн Хи Кьон.

Най-малко 156 души бяха премазани от тълпа в събота вечерта по време на първите празненства за Хелоуин в регион Итеуон в Сеул от началото на коронавирусната пандемия.

Очаквало се в тях да вземат участие към 100 хиляди души, само че локалните управляващи не взели мерки, с цел да се приготвят.

Полицията изясни, че за Хелоуин в Итеуон са били изпратени 137 чиновници на реда, а още 6500 служители на реда са били мобилизирани за друга проява в столицата на Южна Корея, в която обаче взели присъединяване едвам 25 000 души.

Президентът Юн Сук Йол разгласи, че страната би трябвало незабавно да усъвършенства своята система за ръководство и надзор на човешки маси, в това число посредством използването на съвременни цифрови средства. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР