Началникът на политическия кабинет на Министерството на младежта и спорта

...
Началникът на политическия кабинет на Министерството на младежта и спорта
Коментари Харесай

Учениците в Созопол се включиха в Европейската седмица на спорта #BeActive

Началникът на политическия кабинет на Министерството на младежта и спорта Айлин Дахилова-Василева се включи в Европейската седмица на спорта #BeActive в Созопол.

 Красен Кралев взе участие в 15-ата Конференция на министрите на спорта към Съвета на Европа
Красен Кралев взе участие в 15-ата Конференция на министрите на спорта към Съвета на Европа

България е деен сътрудник във всички интернационалните начинания, отдадени на битката с манипулирането на спортни надпревари

" Инициативата Европейска седмица на спорта започва през 2015 година и всяка година по това време във всички страни в Европейския съюз децата спортуват по този начин, както през днешния ден спортувате и Вие, скъпи възпитаници. Поздравявам Ви за положителната физическа подготовка, която показвате. Бъдете здрави и дейни и не забравяйте, че спортът ще Ви научи на доста качества, които ще са Ви потребни през целия живот ", съобщи Айлин Дахилова-Василева, която връчи специфични дарове за всички, които се включиха в #BeActive.

Възпитаниците на СОУ " Св. св. Кирил и Методий " в Поморие имаха опцията да проведат открит урок по футбол, баскетбол и лека атлетика и демонстрираха своите умения пред Айлин Дахилова - Василева, зам. кмета на Созопол Катя Стоянова, Христо Бардуков - младши специалист на Комисия по юношески действия и спорта в община Созопол и шефът на образователното заведение Димитринка Щерионова.

" Благодаря на Министерството на младежта и спорта, че включи община Созопол в тази прелестна акция - Европейска седмица на спорта #BeActive. Една от главните начинания на община Созопол е точно посредством спорт да се борим против престъпността и нездравословните зависимости при младите. Поздравявам и управлението на СОУ " Св. Св. Кирил и Методий " за този млад екип от преподаватели по физическо образование, който са съставили, тъй като връзката сред учители и възпитаници става още по-силна ", сподели Христо Бардуков.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за поощряване на здравословния метод на живот и се организира за четвърта поредна година в България. Целта на самодейността е да подтиква повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа интензивност.

Национален координатор на самодейността за България е Министерството на младежта и спорта. Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България са част от плана на ММС " Бъди деен - избери твоя спорт и се забавлявай ", който е съфинансиран по Програма " Еразъм + ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР