Началникът на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи Михаил

...
Началникът на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи Михаил
Коментари Харесай

Представители на RAILPOL участваха в среща, посветена на сигурността на железопътния транспорт

Началникът на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов беседва през днешния ден с Берт Вестланд, президент на RAILPOL и Джон Лаене, общоприет управител на Европейската асоциация на полицейските /жандармерийски организации, които имат отношение към сигурността на железопътния превоз в страните членки на Европейския съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Михаил Златанов връчи на гостите юбилеен знак във връзка със 140 годишнината на Министерството на вътрешните работи.



RAILPOL е европейска асоциация с съществена цел усилване и одобряване на интернационалното железопътно полицейско съдействие сред полицейските структури на страните членки на Европейски Съюз, в чиито пълномощия е опазването на сигурността в жп превоза инфраструктурата.

Членки на асоциацията са Франция, Германия, Швейцария, Австрия, Холандия, Чехия, Унгария, Румъния, България, Сърбия, Англия, Италия, Словакия, Латвия, Испания и Португалия, наблюдаващи – Гърция и Полша.

В рамките на една от работните групи на асоциацията – „ Обществен ред “ се провежда практическо образование RAILEX, на което екипи от страните членки упражняват разнообразни спешни обстановки на гара и във трен. Последната подготовка бе извършена през май т.г. в Клуж Напока в Румъния, където взе участие екип от Дирекция „ Жандармерия “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР