Началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова коментира закриването

...
Началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова коментира закриването
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Сложихме край на една неефективна и създадена погрешно структура

Началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова разяснява закриването на профилираните съд и прокуратура. Според нея това е първа и решителна крачка, доведена до дъно в правосъдната промяна.

" Днешното решение на Народното събрание е мощен и явен сигнал за целите на ръководството. Закрива се една неефективна и основана неправилно конструкция ", акцентира Лена Бориславова.

Тя изрично отхвърли рецензиите на опозицията, че по този метод се стопират знакови каузи, като изясни, че към този момент започнатите ще продължат без закъснение.

" Това, което може да се чака отсега нататък, е по-бързо правораздаване с по-добре издържани импортирани обвинителни актове и разглеждане в съд. Днес организира съвещание и първата работна група, която ще създаде механизма, законовата смяна в Закона за правосъдната власт за надзор над основния прокурор ", съобщи Лена Бориславова.

По думите ѝ решителни стъпки ще бъдат направени и с промени в Закона за защита на конкуренцията по отношение на управлението на Комисията за защита на конкуренцията - органът, който трябваше да се оправи с цените на горивата, които изкуствено се завишават и да следи дали не се появява далавера с цените на хранителни артикули.

" Радвам се, че моряците от кораба " Царевна " са в сигурност и пътуват към домовете си. Премиерът Кирил Петков персонално беседва няколкократно с техни близки, с цел да ги осведоми за положението им и за опциите за евакуация. Работеше се по разнообразни разновидности за евакуация, като всички варианти бяха отворени, тъй че една от тях да сработи. Лично мога да потвърдя, че съм участвала най-малко на 3 диалога сред премиера и една от съпругите на моряците, в които той дава подробна информация какво е положението на нашите моряци, какви хранителни ресурси имат, какви благоприятни условия за евакуация има, тази връзка не е преставала. Миналата седмица имаше и в понеделник, и във вторник обезпечен кулоар от българското държавно управление за извеждане на моряците, те обаче групово решиха да не подхващат такава стъпка и поради това евакуацията се случи през тази седмица ", сподели още Лена Бориславова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР