Началникът на отделението по вътрешни болести и клинична хематология в

...
Началникът на отделението по вътрешни болести и клинична хематология в
Коментари Харесай

Бургаското здравеопазване загуби светилото д-р Димо Рибов

Началникът на отделението по вътрешни заболявания и клинична хематология в УМБАЛ Бургас доктор Димо Рибов, е умрял преди няколко часа след малко боледуване, оповестиха негови близки пред Флагман.бг.

Той е умрял на 78-годишна възраст в София. Поклонението ще е на следващия ден в 11:30 часа в църквата „ Св.Иван Рилски “ в Бургас.

Д-р Димо Рибов бе същинско величие за родното опазване на здравето. Той бе апетитен за един от най-хубавите хематолози в България. До последните си дни работеше и въодушевяваше сътрудниците си в окръжната болница.

Не е известно доктор Рибов да се е борил с тежко заболяване, споделиха лекари от УМБАЛ Бургас. Преди месец и половина си взел нескончаем болничен. Обяснил е, че ще върви на проучвания в София, тъй като не се чувствал добре.  В този интервал никой не го е чувал, а новината за гибелта му шокира всички негови сътрудници в УМБАЛ Бургас.

Д-р Димо Рибов е роден на 28 април 1941 година. Завършва Висшия медицински институт във Варна през 1961 година. През 1978 година взема първата си компетентност „ Вътрешни заболявания “ в Медицинската академия в София, а по-късно и втората – „ Клинична хематология “.

От 1968 година до последния си работен ден е в Окръжната болница на Бургас. Започва от доктор в м.с.Черно море и доближава до шеф на поделение. През 2007 година се пенсионира, само че поради изключителната му експертиза, няколко разнообразни управления на УМБАЛ Бургас, упорстваха той да остане на работа.

Д-р Димо Рибов има наследник – доктор Димитър Рибов, който е специализант в отделението по „ Вътрешни заболявания и клинична хематология “ на УМБАЛ Бургас.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР