Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев се срещна с президента

...
Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев се срещна с президента
Коментари Харесай

България ще помага за интеграцията на Северна Македония в НАТО

Началникът на защитата военачалник Андрей Боцев се срещна с президента на Северна Македония Стево Пендаровски по време на формалната си тридневна аудиенция в западната ни съседка. Двамата разискаха развиването на двустранното съдействие в региона на защитата.

„ Ще продължим да подкрепяме напъните на сътрудниците от армията на Република Северна Македония за ускорена интеграция в структурите на НАТО и трансформацията на Въоръжените сили, да предаваме опита, който сме натрупали в региона на стандартизацията и кодификацията на НАТО, както и в планирането и програмирането на бюджета за защита по стандартите на НАТО. Успешно си сътрудничим по въпроса за обмяна на български опит за провеждането на Стратегическия обзор на защитата “, уточни военачалник Андрей Боцев и акцентира, че българската страна продължава своя ангажимент във връзка с образованието на македонски военнослужещи в българските висши военни образователни заведения, като сега е в ход подготовката на междуправителствена Спогодба за образование в България на военни лекари за потребностите на Министерството на защитата и армията на Северна Македония.

В рамките на визитата в западната ни съседка военачалник Андрей Боцев се срещна и с министъра на защитата Радмила Шекеринска, както и със своя сътрудник – началника на Генералния щаб на армията на Северна Македония генерал-лейтенант Васко Гюрчиновски. С тях той разиска въпроси, свързани със задълбочаване на двустранното съдействие във военната област.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР