Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев се срещна днес, 18

...
Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев се срещна днес, 18
Коментари Харесай

Генерал Боцев се срещна с командира на Сухопътните войски на Сърбия

Началникът на защитата военачалник Андрей Боцев се срещна през днешния ден, 18 септември, с командира на Сухопътните войски на Сърбия генерал-подполковник Милосав Симович, оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата.

„ Изказвам убеденост, че обичайно високото равнище на развиване на двустранните военни връзки ще продължава да способства за постигането на нови военни качества на Въоръжените сили, както и за по-нататъшното подсилване на районната сигурност “. Това съобщи военачалник Андрей Боцев в приветствието си към задграничната делегация. Той акцентира, че провеждането на взаимни учения спомага за повишение на подготовката на военнослужещите за осъществяване на задания, присъщи за многонационалните интервенции.

Генерал-подполковник Милослав Симович изрече задоволство от взаимното присъединяване на военнослужещи от България и Сърбия в многонационалните учения „ Platinum Lion - 2019 “ и „ Platinum - Wolf 2019 “, както и в взаимното обучение с бойни стрелби „ Шабла 2019 година “. Той уточни също извършващия се развой по обмисляне на взаимното тактическо обучение „ Lions Land - 2019 “.

От българска страна присъединяване в срещата взеха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, шефът на Щаба на защитата генерал-майор Красимир Кънев и шефът на дирекция „ Операции и подготовка “ в Щаба на защитата бригаден военачалник Станимир Христов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР