Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, началникът на политическия кабинет

...
Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, началникът на политическия кабинет
Коментари Харесай

Български военнослужещи от специалните сили участват в учението „Решаващ удар – 2019 г.“ в Република Македония

Началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, началникът на политическия кабинет на министъра на защитата Илия Налбантов и командирът на Силите за специфични интервенции бригаден военачалник Явор Матеев ще следят на следващия ден, 17 юни, в Криволак, Северна Македония, заключителния стадий на интернационалното обучение „ Решаващ удар – 2019 година “.

То е част от серията национални и интернационалните учения, които се организират през това лято на териториите на България, Румъния, Унгария, Хърватия, Словения и Северна Македония в осъществяване на засилените ограничения за гарантиране на сигурността в Югоизточна Европа и Черноморския район.

„ Решаващ удар – 2019 година “ се организира от 6 до 18 юни на образователен полигон „ Криволак” под взаимното управление на командванията на Сухопътните войски на Република Северна Македония и Националната армия на щата Пенсилвания, Съединени американски щати. В него вземат участие формирования от Силите за специфични интервенции на България, Албания, Литва и Черна гора. Ръководител на българската група за специфични интервенции от 68-а бригада Специални сили, която взе участие в учението, е капитан Цветомир Илиев. Целта на „ Решаващ удар – 2019 година “ е да бъдат усъвършенствани взаимодейтвието и оперативната съгласуемост сред участниците при подготовката и провеждането на взаимни специфични интервенции. Фокусът е върху провеждането на инфилтрация по въздушен прийом от хеликоптер и здравна евакуация.

В деня за високопоставени посетители на 17 юни на образователен полигон „ Криволак” участниците, структурирани в многонационална тактическа група за специфични интервенции, ще показват непосредствено деяние с потребление на оръжия, пригодени за пукотевица с маркиращи муниции.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР