Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев награди военнослужещ от Карлово,

...
Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев награди военнослужещ от Карлово,
Коментари Харесай

Началникът на отбраната награди рейнджъра, спасил жена от...

Началникът на защитата ген. Андрей Боцев награди военнослужещ от Карлово, който залови престъпник по време на обир. Той връчи премията - бинокъл Б8х30, на старши сержант Цвятко Делков на гала в наличието на висшия команден състав на Българската войска.

„ Това е премия за проявен висок военен дух и мъжество при попречване на закононарушение, съобщи ген. Андрей Боцев. Военната специалност е освен влиятелна и в нея би трябвало да се потвърждаваме непрекъснато, само че за всеки от нас тя е задача. Трябва да изпълняваме своите отговорности, да поддържаме висок морал, военен дух и подготовка, тъй че във всеки един миг да сме готови за всяка обстановка. Защото българските жители и нашата Родина това чакат от армията да ги отбрани във всеки миг, съобщи военачалник Боцев.

Старши сержант Цвятко Делков отбрани жена по време на обир, той залови нападателя и го задържа до момента в който пристигна полиция. Екшънът се разигра на 9 август в Карлово, по това време военнослужещия от 61-ва Стрямска бригада бил в домакински отпуск. Цвятко чул писъци на жена, тя викала за помощ. Току-що мъж отмъкнал чантата с документите и портфейла и. Рейнджърът неотложно се отзовал, наложило се да преследва крадеца, до момента в който го залови.

„ За мен това е най-нормална човешка постъпка. Не би трябвало да бъдем пасивни, без значение дали сме под пагон, или сме цивилни жители “, сподели старши сержант Цвятко Делков от 61-ва Стрямска механизирана бригада при връчването на премията. Той благодари сърдечно като добави, че съгласно него всеки би постъпил по този метод.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР