Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов се срещна днес с

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов се срещна днес с
Коментари Харесай

Адмирал Ефтимов се е срещнал с досегашния и с новия аташе по отбраната на Сърбия в България

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов се срещна през днешния ден с досегашния аташе по защитата на Сърбия у нас - подполковник Здравко Перич, и му изрече признателност за персоналния му принос в развиването на двустранното военно съдействие, оповестиха от Министерството на защитата.

"Годишният проект за двустранно съдействие сред министерствата на защитата на двете страни дава отлична основа за поддържането на дейни военни контакти сред разнообразни структури и формирования от състава на типовете въоръжени сили на Република България и Република Сърбия ", е отбелязал началникът на защитата. Той показал значимостта за нашите Въоръжени сили от взаимните участия във военни учения и тренировки със сръбските ни сътрудници, измежду които се открояват бойните стрелби на подразделения на Военновъздушни сили на България и на Сърбия на зенитния полигон "Шабла ", присъединяване на двете страни в ученията на Сухопътните войски Platinum Wolf и Platinum Lion, както и взаимни учения по линия на силите за специфични интервенции. Адмирал Ефтимов е показал също военното обучение и образование като сфера с капацитет за ползотворно развиване и съдействие.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов посети авиобаза Граф Игнатиево

Началникът на защитата се спря на отражението на актуалната рецесия, провокирана от COVID-19, върху формата и интензитета на взаимните действия при нуждата от съблюдаване на противоепидемиологичните ограничения за ограничение разпространяването на вируса. "Бих желал да обърна внимание и да изкажа признателност за положените старания и от двете страни, с цел да се понижи отрицателният резултат от пандемията върху плануваните взаимни действия ", е споделил Ефтимов.

В диалозите е било контрактувано двустранните военни контакти да бъдат задълбочени като на равнище началници на защитата бъдат разменени визити.

На срещата е бил показан новият аташе по защитата на Сърбия у нас - подполковник Желко Симич. Адмирал Емил Ефтимов му е поискал триумф и изказал убеденост, че съдействието сред въоръжените сили на двете страни ще продължи да се развива в духа на взаимното съгласие и открития разговор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР