Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов потвърди вчера, 18 септември,

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов потвърди вчера, 18 септември,
Коментари Харесай

Началниците на отбраната на страните-членки на НАТО обсъдиха международната сигурност

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов удостовери през вчерашния ден, 18 септември, осъществяването на уговорките на Въоръжените сили на Република България по присъединяване в интервенциите и задачите на НАТО в Афганистан, Ирак, Косово и Средиземно море. Това уточни той в изявлението си в границите на конференцията на Военния комитет на Алианса, която заради усложнената епидемиологична конюнктура с Коронавирус - 19 се организира като видеоконференция.

Във връзка със почналата промяна на задачата в Афганистан бе посочено адаптирането на българското присъединяване в нея. Началникът на защитата означи и увеличението на уговорката ни във връзка с интервенцията в Косово. Адмирал Ефтимов акцентира смисъла, което имат за България сигурността и стабилността в Черноморския район и Западните Балкани. Той сложи акцент върху готовността на страната ни да бъде хазаин на Регионалната координационна функционалност на НАТО за Черно море, която да се извършва от националния ни военноморски координационен център.

В рамките на конференцията бяха разисквани както интервенциите, задачите и оперативните дейностите на Алианса, по този начин и ролята на организацията в битката с тероризма.

Началниците на защитата утвърдиха главните детайли от съгласуването на дейностите по Концепцията на НАТО за въздържане и защита в Евроатлантическата зона. Това е явен знак за единството и солидарността на Алианса в процеса на пригаждане към променената среда на сигурност. Този акт спомага за спомагателното синхронизиране на напъните на НАТО за адаптиране на качествата му за въздържане и защита и повишение на опцията за поддръжка на заплашен съдружник.

Дискутирани бяха също напредъкът в създаването на основната идея на НАТО за бойните дейности, както и поуките от практиката за ролята на организацията в противодействието на COVID-19.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР