Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов бе първият гост в

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов бе първият гост в
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: НАТО е цивилизован избор и гарант за нашата сигурност и суверенитет

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов бе първият посетител в онлайн полемика с фокус върху Българската войска и въпроси в региона на защитата и сигурността. Тя е проведена от Атлантическия клуб у нас и 16 младежи от цялата страна като част от програмата „ Младежки посланици на НАТО “, подкрепена от Министерството на образованието и науката и Дирекция „ Публична дипломация “ на Алианса.

„ НАТО за България е цивилизован избор и поръчител за нашата сигурност и суверенитет. България за Алианса е предан и благонадежден съдружник. Това най-точно изяснява геополитическия избор на страната ни, подбуден от европейската ни еднаквост и шерването на евроатлантическите полезности за независимост, народна власт, права на индивида и господство на закона “, съобщи адмирал Ефтимов, представен от пресцентъра на Министерството на защитата.

В диалога бе разисквана и тематиката за сигурността в Черноморския район.

„ Предприети са ограничения във връзка с приспособено предно наличие на НАТО, вследствие от рецесията през 2014 година България стои зад позицията си да семейства военноморски координационен център – за нас е в действителност значимо, намирайки се на периферията на зоните за сигурност, да осигурим действителна информация за обстановката в Черно море, с цел да можем да задействаме механизма на Алианса на политическо и военно равнище “, безапелационен бе началникът на защитата.

„ Силно сме заинтригувани във връзка с ситуационната информираност и протичащото се в морските пространства, с цел да можем да подсигуряваме нашия народен интерес “, добави той.

Адмирал Ефтимов съобщи, че политическото и военното управление на Министерството на защитата преглеждат модернизационните планове на Българската войска в тяхната съгласуваност.

„ Трябва да има съответната съгласуемост сред качествата, които построяваме най-много във връзка с информацията и нейния продан. Ако придобиваме съвременен аероплан, той би трябвало да работи в интерес освен на Военновъздушните сили, а и в полза на Военноморските сили и Сухопътните войски. Трябва да му изградим съответната информационно-комуникационна среда, с цел да може тази информация навреме да стига до всички консуматори “, сподели той.

НАТО: Границата сред мира и войната е размита при рецесии като пандемията

В полемиката началникът на защитата показа и персонален опит от работата си в съдружна среда в Главната квартира на НАТО в Брюксел, Белгия. Той посочи преимуществото на работата по добре открити оперативни процедури, които покриват всички посоки на активността в избран щаб, разказват процесите и дават опция на всеки, без значение от народност и равнище на притежаване на британския език, да бъде пълновръстен член на работния екип.

„ Същото се отнася и когато работим по оперативната съгласуемост по време на учения, тренировки, интервенции и задачи, тъй като оперативната процедура съставлява метод на работа, която е въз основата на общ език, ясни процедури и на съвместими информационни средства “, разясни той.

На въпрос по отношение на мотивацията за постъпване в редовете на Българската войска, адмирал Ефтимов посочи желанието си тя да бъде привлекателен център за младежите. Той бе безапелационен, че е значим процесът както на рационализация на въоръжените сили, по този начин и на системата за военно обучение. „ Привърженик съм на отворената система – младежите като вас да се допрян до Българската войска, да оценят имат ли опция за личностно и кариерно развиване тук, предизвикателство ли е за тях да служат в армията и да придобият нови умения “, съобщи началникът на защитата. „ Ще се постарая да оправдая този заслужен избор на младежите и да работим по този начин, че да поддържаме връзката с тях, с цел да постъпват в редовете на нашата войска или най-малко да се интересуват от живота в нея “, заключи адмирал Ефтимов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР