Началникът на Охранителна полиция в Асеновград Тенчо Тенев, който през

...
Началникът на Охранителна полиция в Асеновград Тенчо Тенев, който през
Коментари Харесай

Задържан за корупция полицейски шеф оглави КАТ-София

Началникът на " Охранителна полиция " в Асеновград Тенчо Тенев, който през май беше арестуван и упрекнат от прокуратурата за закононарушение по работа, е назначен за временен ръководител на столичната „ Пътна полиция “, заяви БНР. Тенев беше шеф на столичния КАТ преди време. После беше освободен по времето на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Към днешна дата няма правна спънка за назначението на Тенев на управителна служба, така като прокуратурата не е поискала неговото премахване досега. Според обвиняването против него " той е превишил властта и правата си, като е нарушил наредбите на вътрешните правила за реда и изискванията за подписване на контракти за дарения в Министерство на вътрешните работи ". 

" Обвиняемият е превишил властта си, като е избрал две компании, които да оборудват постройката на районно управление (на МВР) – Асеновград с видеокамери за наблюдаване, да доставят автомобилни елементи и консумативи, както и да правят поправки действия и други на употребени коли от районното ръководство в града. Фактурите за тези действия били издавани на община Асеновград, като Т.Т. подписвал част от тях от името на същата институция. Обвиняемият е избирал доставчиците на артикули и услуги измежду свои близки и познати, не по открития ред, като не е бил акредитиран за това от съответните длъжностни лица в Министерство на вътрешните работи, не е съгласувал покупко-продажбите, а цените са били надвишени от доставчиците по негови инструкции ", оповестява прокуратурата ", оповестиха от държавното обвиняване след задържането на Тенчо Тенев. Той има обвиняване и за нелегално държане на муниции, като беше освободен от ареста против парична гаранция от 10 000 лева

Кариерата на Тенев му стартира в  „ Охранителна полиция ” в Димитровград. През 2008 г. е назначен за зам.-шеф в столичния КАТ по времето на министър Михаил Миков. Докато е на този пост изкарва съвсем една години в отпуска по болест. През май 2011 година Тенев е освободен от заеманата служба и пенсиониран. Малко по-късно обаче завежда дело против Столична дирекция на вътрешните работи, претендирайки, че заповедта за освобождение му е връчена непозволено, до момента в който е бил болен и се е лекувал. ВАС го възвръща на работа по време на държавното управление на Пламен Орешарски. Служебното държавно управление на Георги Близнашки го прави началник на " Пътна полиция " в София.

Преди повече от година със заповед на министъра на вътрешните работи е изместен в Асеновград. Това е станало по негова молба, в която Тенев посочил " здравословни аргументи ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР