Началникът на охраната в АЕЦ Козлодуй Пешко Караджов е отправял

...
Началникът на охраната в АЕЦ Козлодуй Пешко Караджов е отправял
Коментари Харесай

Шеф в АЕЦ заплашва униформен: Ще те срина до земята. Ти утре няма да бъдеш полицай

Началникът на защитата в АЕЦ Козлодуй Пешко Караджов е отправял закани и обиди към еднообразен чиновник на Министерство на вътрешните работи за това, че съставил акт за шофиране в нетрезво положение на негов другар.

Без изненади - става известно, че от цялата преживелица пострадали са няколко чиновници на Министерство на вътрешните работи, а прокуратурата приключва инспекцията по случая, тъй като не счита, че има данни за осъществено закононарушение, макар че изказванията на обиждания служител на реда са доказани от четирима негови сътрудници и макар че в Наказателния кодекс тъкмо за това действие е планувано наказване до 8 години затвор.

Вместо да бъде измамен от отговорност, Караджов, който е някогашен чиновник в Министерство на вътрешните работи, е отхвърлен от поста си.

Случаят е от март месец, само че в сряда в обществените мрежи се появи видео, което е запечатало случката. Тогава пътен служител на реда спрял за инспекция автомобил, който бил каран от другар на Караджов. При инспекция за алкохол дрегерът отчел 1.2 промила. Полицаят съставил акт, а пострадалият водач се обадил на Караджов за помощ, с който до скоро разпивали.

От видеото, което беше публикувано от сътрудник на служителя на реда, излиза наяве, че Караджов си разрешава да насочва закани до служителя на реда и то на територията на Районното ръководство в Козлодуй.

„ Аз тебе ще те сирна до земята. Ти на следващия ден няма да бъдеш служител на реда “, декларира Караджов, сърдит от формирания от служителя на реда акт и даже диктува на приятеля си по какъв начин да оспори акта: „ Не съм склонен със наличието на акта. Г-н... ми е желал рушвет “, се чува от записа.

Караджов даже наскърбява служителя на реда:

Караджов: Ти служител на реда няма да бъдеш. Бъди сигурен, подсигурявам ти, че няма да бъдеш служител на реда. Поне в това, което аз подписвам... аз подписвам контракт

Полицай: Добре

Караджов: Няма добре. Ей, голем педерас си...

Полицай: Не мислите ли, че ме обиждате?

Караджов: Не, не те наскърбявам. Не те наскърбявам, а си тъкмо подобен. Казвам ти, тъй като знам защо става на въпрос.

Видеото беше публикувано от Цецо Благоев, чиновник в ръководството в Козлодуй. Той описа, че откакто казусът бил раздухан при започване на годината, е почнал „ лов на вещици “. В резултат началникът на ръководството Аспарух Максимов, който е декларирал, че казусът няма да бъде потулен и образува кореспонденция, е заставен да напусне поста си и все още е назначен като редови служител на реда. По негово предпочитание...

В поддръжка на началника си, чиновниците стартират подписка, която обаче по-късно е открадната. Неофициално се твърди, че това е направил чиновник, непосредствен до настоящия шеф на ОДМВР.

След като съобщили, че подписката е открадната, против чиновници в ръководството стартират инспекции и напън.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи споделиха за OFFNews, че инспекция по случая с обиждания служител на реда е формирана още тогава и е препратена на прокуратурата. Говорителят на полицията във Враца Красимир Василев сподели, че служител на реда Благоев, който популяризира видеото, не е бил очевидец на случката и че против него сега тече дисциплинарна инспекция по други случаи, които „ нито директно, нито индиректно имат отношение по инспекцията “ по първия случай.

„ Какъв интерес мога да имам от тази история, с изключение на истината да излезе нескрито? “, отговори Благоев. Той твърди, че производството против него е почнало, тъй като е разкрил причинителите на палеж.

Той упорства прокуратурата да стартира инспекция по случая. По думите му в инспекцията не е взет поради видеоклипът, който е възложен на проверяващите.

„ Изводът от постановлението е, че действието е осъществено в тъмната част на денонощието и няма възмутени жители. От историята на уеб страницата " Facebook " е видно, че все още има над 8000 възмутени жители, което е съображение да се търси наказателна отговорност от всички участници в инспекцията и причинителя на действието “, декларира Благоев.

Непосредствено след случая Караджов е излязъл в болничен и по този начин е избегнал даването на пояснения пред управлението. По-късно обаче той е бил привикан от началниците си, само че не е ясно какво е обяснил.

Зам.-директорът на АЕЦ Козлодуй Цанко Баджийски сподели пред OFFNews, че Караджов е отхвърлен от поста. „ А вие по какъв начин оценявате държанието му? “, сподели в отговор на въпрос той. И добави: „ Всеки естествен човек би го оценил по този начин, както и вие “. Той изясни, че не е в течение с детайлности към инспекцията, защото не била под негово директно налбюдение.



„ Взети са ограничения, само че не съм в течение с съответния случай. Помня, че той даде пояснения, въз основа на тях имаше наказване и той към този момент не е на тази служба “, сподели той.

Полицай Благоев изважда нескрито и различен факт: Пешко Караджов черпи " силата си " от близостта му с народен представител от ГЕРБ, защото е кръстник на сестрата на народния представител от Враца. Той счита, че актуалният шеф на ръководството е назначен с политически подкрепи и в този момент той връща услугата, като казусът бъде потулен и бъдат осъдени служителите на реда, които са си свършили работата. 

___________

Стенограма от диалога сред Караджов и служителя на реда:

Караджов: Ти служител на реда няма да бъдеш. Бъди сигурен, подсигурявам ти, че няма да бъдеш служител на реда. Поне в това, което аз подписвам... аз подписвам контракт
Полицай: Добре.
Караджов: Няма добре. Ей, голем педерас си
Полицай: Не мислите ли, че ме обиждате?
Караджов: Не, не те наскърбявам. Не те наскърбявам, а си тъкмо подобен. Казвам ти, тъй като знам защо става на въпрос. Ще дойдат и ще ти го кажат на очите. Предният път ти споделих, простих ти. На тоя, който ти е карал дървата без пари 10 години ти му направи акт.
Полицай: Без пари ми карал дърва?
Караджов: Карал ти е дърва без пари, гаранция...
Полицай: Аз имам документи...
Караджов: Какви документи имаш, бе? Махай се оттука, бе. Много си дребен, ти споделих, доста си дребен. Много си дребен.
Полицай: Добре.
Караджов към трети човек: Не съм склонен със съдржанието на акта. Г-н... ми е желал рушвет. Напиши това, което аз ти споделям. А тебе ще те сирна до земята. Ти на следващия ден няма д бъдеш служител на реда.
Санкционираният водач: Ама какво нарушаване направих, та да ме спирате, бе?
Караджов: Къде си го спрял?
Полицай: На шосето.
Шофьор: Какво?
Караджов: Къде, на шосето? Къде?
Полицай: До Блок 11.
Караджов: Къде, че нещо не мога да се...
Полицай: На подлеза...
Караджов: Ей, аз ти споделям, ти си бита карта. Ама толкоз доста бита карта си.
Полицай: Ок
Караджов: Какво окей, пристан, пристан. Не стига, че толкоз доста съм ти оказал помощ. И у Мизия, и у тва... Аз. А ти се правиш на педерас.
Полицай: Аз?
КараджовДа, ти, ти, тъкмо ти. Казвам ти го, ей го, пред сътрудниците ти го споделям. Не ме гледай като такова... Не е време да му звъня на шефа в този момент. Обаче ти споделям, ти си към този момент бита карта. Втори път ми правиш на мен... Аз ти заплащам на теб, аз съм подписал за заплатата ти. Ти си никой. Казвам ти, ти си никой. Втори път ми правиш... трети път няма да има.

После Караджов организира телефонен диалог, от който се чува: Педераси у това полицейско ръководство не желая. За повторно ми прави това нещо.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР