Началникът на националното следствие беше избран за изпълняващ длъжността главен

...
Началникът на националното следствие беше избран за изпълняващ длъжността главен
Коментари Харесай

Борислав Сарафов беше избран за изпълняващ длъжността главен прокурор

Началникът на националното разследване беше определен за изпълняващ длъжността основен прокурор. Това стана на изключително съвещание на прокурорската гилдия. Те поддържаха предлагането за Сарафов с 8 гласа " за ", един беше срещу.

То беше свикано, откакто на 15-и юни, подписка указа за освобождение на Иван Гешев. Съгласие да вземат участие дадоха трима от заместниците на Гешев - Борислав Сарафов, Десислава Пиронева и Даниела Машева.

Прокурорската гилдия одобри още, че решението на правосъдния съвет може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд и позволи авансово осъществяване на решението - т.е. Сарафов към този момент е изпълняващ длъжността основен прокурор.

Сарафов изиска оставката на някогашния основен прокурор Гешев и влезе в директен спор с него. Сарафов подаде и до него до прокуратурата.

" Наистина сме в особена обстановка, прокуратурата не може да бъде оставена без лице, което да е основен прокурор. Всички претенденти дават отговор на условията за стаж, като заместници дават отговор и на високи стандарти, с цел да са на този пост ", съобщи Огнян Дамянов, който разгласи, че ще поддържа Сарафов

Пламен Найденов, който гласоподава против отстраняването на Гешев, предложи и съобщи, че ще поддържа кандидатурата на Даниела Машева.

Подробности очаквайте по-късно на.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР