Началникът на Националния оперативен щаб за борба с Covid-19 ген.

...
Началникът на Националния оперативен щаб за борба с Covid-19 ген.
Коментари Харесай

Мутафчийски: Топлото и влажно време не влияят на коронавируса

Началникът на Националния действен щаб за битка с Covid-19 ген. Венцислав Мутафчийски съобщи, че ще предложи на държавното управление въвеждане на наложително носене на защитни маски и по-строг надзор върху събирането на хора.

В изявление за Българска национална телевизия той съобщи:

" Толкова доста хора съблюдаваха тия правила, в действителност това е най-обидното в тази ситуация, и това са младежи, с положителни специалности, с положително отношение към света, с хъс към живота. Една дребна част сега нарушава разпоредбите и ще изкриви целия триумф ".

" Ние може би сме единствената страна в Европа, в която има такова придвижване по улиците. Навсякъде градовете са пусти, в България - все по-пълни ".

Генералът изясни, че към момента не е ясно по какъв начин ще се държи Covid-19 при по-топло и изсъхнало време и акцентира, че е същински угрижен от хубавото време, тъй като то предизвика доста хора да не помнят инстинктите си за самозапазване и да излязат на открито.

Топлото и влажно време не му въздействат значително, разяснява генералът.

Мерките дадоха резултат. Основната цел на тези ограничения беше да се държи невисок % на инфектирани, с цел да може здравната система да поеме всички нуждаещи се от здравна помощ, обвързвана с ковид. В момента няма нито един пациент, който да е оставен отвън болничното заведение. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР