Началникът на Националния оперативен кризисен щаб ген.-майор Венцислав Муртафчийски обяви

...
Началникът на Националния оперативен кризисен щаб ген.-майор Венцислав Муртафчийски обяви
Коментари Харесай

Училищата и детските градини няма да затварят врати заради коронавируса

Началникът на Националния действен спешен щаб ген.-майор Венцислав Муртафчийски разгласи окончателните ограничения, които ще се ползват в областите с и без доказани случаи на ковид у нас. Въпросните ограничения бяха разисквани на изключително съвещание на Съвета по сигурността в сряда.

Училищата, детските градини и яслите няма да бъдат затваряни, само че ще продължат да работят при доста прецизни ограничения за съблюдаване на хигиената. Трябва да се прави стерилизация най-малко по три пъти дневно, да се проветрява постоянно, а при започване на всеки ден преподавателите да припомнят на децата за ограниченията за персонална хигиена. В институциите не би трябвало да се позволяват деца и личен състав със признаци на заболяване.

При поява на случай на ковид в обещано учебно заведение, детска градина или ясла, въпросното заведение би трябвало неотложно да затвори за период от 14 дни.

„ Ако фамилията на даден възпитаник е имало контакт с болен, въпросният възпитаник не би трябвало да посещава училище”, сподели още ген.-майор Мутафчийски.

Ген.-майор Мутафчийски подсети, че коронавирусът не визира тежко децата, само че те могат и единствено да придвижват инфекцията.

Очаквайте детайлности!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР