Началникът на Националната служба за охрана (НСО) бригаден генерал Емил

...
Началникът на Националната служба за охрана (НСО) бригаден генерал Емил
Коментари Харесай

Шефът на ДАНС е в отпуск, за разлика от този на НСО


Началникът на Националната работа за защита (НСО) бригаден военачалник Емил Тонев сега не употребява заплатен годишен отпуск - това прецизират от НСО във връзка тиражирани изказвания в медии и обществени мрежи. Затова пък от ДАНС потвърдиха, че шефът им Димитър Георгиев е в неплатен отпуск от началото на месеца.

По-рано през днешния ден служебният министър Бойко Рашков разяснява, че " прекомерно доста на брой управителни фрагменти в системата за сигурност за излезли в неплатен отпуск до септември, откакто е било назначено служебното държавно управление ". Националната работа за защита обаче е на послушание на президента, а не " под шапката " на вътрешното министерство, за разлика от Държавната организация за национална сигурност ".

" Знаете ли какъв брой доста се разболяха, когато встъпи в служба служебният кабинет. Знаете ли, че службите за сигурност у нас са излезли в неплатен отпуск до септември. Пита се в задачата: Кой им е разрешил да получат този отпуск? (...) Регионалният шеф на Пловдив, всички управителни длъжностни лица в системата за сигурност у нас сега са в неплатен отпуск. А кой им е разрешил, в случай, че те са на директно послушание на министър-председателя? Не на този, на предходния. Държавата сега е без управления на службите ни за сигурност ", бяха думите на Рашков пред bTV.

В прессъобщението на НСО не се прецизира повече от това, че бригаден военачалник Емил Тонев е бил в насилствен триседмичен отпуск през март 2021 година заради заболяване от COVID-19. Към днешна дата управлението службата изпълнявало отговорностите си " пълноценно и в цялостен състав ". Припомняме, че като шеф на Националната работа за защита Тонев встъпи в служба през лятото на 2020 година откакто бригаден военачалник Красимир Станчев се отдръпна поради публичното неодобрение след неразрешения достъп по море в акваторията и региона на парк " Росенец ".

Oтосно шефа на ДАНС, от организацията са потъврдили пред че Димитър Георгиев, само че към този момент по тематиката няма повече детайлности. Той стана бе назначен за началник на държавната организация по времето на президента Росен Плевнелиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР